Zeman podporuje mé jmenování do čela NKÚ, prozradil Kala

19.02.2013 13:58

Viceprezident Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslav Kala uvedl, že budoucí prezident Miloš Zeman podporuje jeho jmenování do čela úřadu. Novinářům to řekl po jednání s nastupující hlavou státu na pražských Hradčanech. Jmenováním nového šéfa NKÚ se mají poslanci zabývat dnes, nikoho ale asi nevyberou. Kala je nominantem opoziční ČSSD, jejímž byl Zeman dříve předsedou. Jeho vztahy s někdejší stranou ale ochladly.

Zeman podporuje mé jmenování do čela NKÚ, prozradil Kala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Bavili jsme se o tom a myslím si, že můžu připustit, že mi fandí, ale musíte se zeptat jeho," odpověděl Kala na otázku, zda Zeman podporuje jeho jmenování do čela úřadu. Podle informací ČTK zatím nepanuje na novém prezidentovi NKÚ mezi sněmovními stranami žádná shoda. NKÚ ze své pozice dočasně vede právě Kala.

Bez šéfa od loňského února

Zeman se podle něj v rozhovoru zajímal o situaci v úřadu. "Probrali jsme plán kontrolní činnosti na letošní rok," uvedl Kala při odchodu z kanceláře budoucí hlavy státu v Loretánské ulici. Nejvyšší kontrolní úřad je bez šéfa od loňského února, kdy ve funkci skončil František Dohnal. Soud ho totiž pravomocně odsoudil za to, že poslanců odmítl poskytnout podklady pro prověrku úřadu.

Vítěz přímé volby prezidenta dnes pokračuje ve svém pražském úřadování, k němuž se vrátil poté, co se vrátil z týdenního odpočinku na Vysočině. Po Kalovi přijme tvůrce někdejšího slušovického družstva Františka Čubu, který byl v barvách Zemanovy strany SPOZ loni na podzim zvolen do zastupitelstva Zlínského kraje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…