Zeman pro PL: Miroslav Kalousek téměř zničil českou ekonomiku

05.11.2015 19:29

Státní vyznamenání si zaslouží ti, co v životě něco dokázali a ne ti, kteří jen závidí. To vzkazuje prostřednictvím ParlamentníchListů.cz novinářům a ostatním prezident Miloš Zeman v reakci na kritiku některých vyznamenaných. A pokud jde o exministra financí Kalouska, jeho pracovní úspěchy Zeman shrnul velmi stručně.

Zeman pro PL: Miroslav Kalousek téměř zničil českou ekonomiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Poté, co prezident Zeman na Pražském hradě vyznamenal asi pětatřicet osobností, se jako v minulých letech, ozvala kritika kvůli výběru některých vyznamenaných. Do Miloše Zemana se pouštěla značná část médií i někteří politici.

Patrně nejtvrdší kritická slova přišla od šéfa poslanců TOP 09 a exministra financí Miroslava Kalouska. Ten si vzal na paškál Zemanovo vyznamenání pro předlistopadového ministra zemědělství Miroslava Tomana.

„Včera na Hradě se mi stýskalo po loňském ceremoniálu včetně fleecové bundičky nekonvenčního režiséra, to byla ještě buranská legrace. Ze včerejších orgií bolševické nestoudnosti, které vyvrcholily státním vyznamenáním pro soudruha Miroslava Tomana, z těch už šel mráz po zádech… Koho Miloš Zeman vyznamená příště? Lubomíra Štrougala? Generála Lorence?“ pustil se do hlavy státu Kalousek.

Miloš Zeman mu během rozhovoru pro ParlamentníListy.cz oplatil rovněž tvrdou mincí. „Vzkázal bych panu Kalouskovi, ale i některým novinářům, že lidé, kteří sami nic nedokázali, což v případě pana Kalouska není pravda, ten téměř dokázal zničit českou ekonomiku, tak dokážou pouze závidět. Nikdy nebudu udělovat vyznamenání za závist, protože závist je nejhorší lidská vlastnost,“ konstatoval prezident Zeman. V celém rozhovoru se dozvíte přesné důvody, proč se prezident rozhodl Tomana vyznamenat.

Mnohem více se dozvíte v obsáhlém rozhovoru prezidenta republiky Miloše Zemana pro ParlamentníListy.cz ZDE. Prezident v něm hovoří například o žalobách uprchlíků na Německo i Česko, o překrucování historie v souvislosti s Mnichovskou dohodou, blíže vysvětluje důvod, proč vyznamenal Miroslava Tomana nebo komentuje způsob, jakým se proti němu letos chystají demonstrovat na Národní třídě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…