Zeman slavil svůj úspěch. O deset let jsem se opozdil, omlouval se

25.02.2013 21:19

Budoucí prezident Miloš Zeman dnes večer oslavil se svými přáteli vítězství v historicky přímé volbě hlavy státu na večírku, který uspořádala Jazzová sekce. „Chtěl bych se omluvit, že jsem přišel s malým zpožděním, které trvalo deset let,“ prohlásil Zeman a připomněl tak jeho neúspěch v klání o Hrad před deseti lety.

Zeman slavil svůj úspěch. O deset let jsem se opozdil, omlouval se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

Na akci se sešlo okolo stovky příznivců a přátel, například bývalí ministři z doby jeho vlády z let 1998 až 2002, například Miroslav Grégr, Jan Fencl, Miloš Kužvart, Jan Kavan nebo Jaromír Schling. Příležitost k osobní gratulaci nově zvolenému prezidentovi si nenechali ujít ani bývalí poslanci ČSSD, jako Karel Šplíchal či Vladimír Laštůvka. Mezi hosty byla i nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká, šéf pražského Městského soudu Jan Sváček či současný náměstek ministra spravedlnosti František Korbel.

"Já sice nejsem bisexuál, ale v oblasti vína dávám přednost oběma druhům," reagoval Zeman na dotaz, jaké pití se bude nalévat. Moldavské víno nabízely servírky v moravských lidových krojích.

Úspěch má mnoho otců, neúspěch je sirotek

Zeman se vyjádřil i k projevu premiéra Petra Nečase v Bavorsku. "Vystoupení premiéra v Bavorsku mě vedlo k pochopení, proč pan Nečas v prezidentské volbě volil Karla Schwarzenberga," prohlásil. Narážel tak na fakt, že prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg si nejvíce ublížil právě výroky o Benešových dekretech a poválečném odsunu Němců.

"Dwight Eisenhower četl detektivku a měl připravené dva projevy - invaze byla úspěšná a invaze byla odražena a já za to nesu plnou odpovědnost. I já jsem měl v kapse dva projevy. Vím, že úspěch má mnoho otců, zatímco neúspěch je sirotek. Jsem rád, že jsem ten druhý projev nemusel použít," uvedl k prezidentským volbám.

A řeč se stočila k českým médiím, které Zeman nemá příliš v lásce. "Nechci přeceňovat vliv českých médií. Vymývání mozků vedlo přemýšlivé lidi, že mi nakonec dali svůj hlas," nechal se slyšet nový český prezident.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…