Žijte naplno a odpoutejte se od minulosti

21.02.2014 7:09

Pokud často myslíte na lepší časy, které jste zažívali v minulosti, hlavou se vám stále dokola točí stejné myšlenky a ...

Žijte naplno a odpoutejte se od minulosti
Foto:
Popisek:


... přehráváte si stále stejnou situaci a způsoby jak jste ji měli vyřešit lépe, pak dnešní díl tematických týdnů je právě pro vás. Představíme si Bachovy květové esence vhodné na harmonizaci emocionálních stavů, které nám nedovolí naplno si užívat života a drží nás ve stavu snění a v tahu minulých událostí.

Co jsou Bachovy květové esence, proč je použít a jakým způsobem fungují, jsme si řekli v prvním díle našeho seriálu, a proto se rovnou vrhneme na sedm dalších esencí, které nám pomohou odpoutat se od minulosti a vychutnávat si život naplno.

Ovládá vás nostalgie?
Zimolez kozí list – esence z této rostliny je vhodná, pokud člověk silně lpí na své minulosti. Tento člověk není, navzdory lítosti, schopen změnit svůj pohled na situaci a žije tak pouze v minulosti. Velmi často je připoután k lepším dnům, smutné události, ztrátě blízké bytosti, ztrátě zaměstnání apod. Zimolez může být vhodný i u starších a osamělých lidí. Pozitivním potenciálem této esence je schopnost žít v současnosti a vnímat minulost jakou cennou zkušenost.

Více sníte, než bdíte?
Vlastní svět, nezájem o realitu a jen obtížné vnímání přítomnosti – lidé, kteří takto žijí, ve skutečnosti nejsou šťastní. Mají sklony k nedostatku vitality a energie, upřednostňují samotu a stahují se do sebe. Velmi často budí dojem duševní nepřítomnosti. V takovém případě je nejvhodnější Bílá lesní réva, která člověka pevně zakotví v reálném světě. Tím mu pomůže zaměřit se vnitřně na cíl a vytvářet tak vlastní aktivní budoucnost i přítomnost. Děti typu Bílé lesní révy se jen těžko koncentrují. Je to však více o sklonu k snění za bílého dne, než o nedostatku schopností.

Opakujete stále stejné chyby?
Celá řada lidí stále opakuje ty stejné chyby dokola, např. vyhledávají si stále stejné typy partnerů, začnou se učit cizí jazyk a vždy dojdou max. ke třetí lekci, pokračují v nevhodném zaměstnání. Mohou se u nich vyskytovat i opakující se nemoci. Tito lidé neumí zpracovat své chyby a poučit se z nich, a tak se snaží špatné zkušenosti prostě zapomenout či vytěsnit. Poupě koňského kaštanu pomůže využít každodenních zkušeností. Pomůže vidět sebe i své chyby jako když je dělají ostatní, učit se ze svých zkušeností a jít v životě dopředu.

Tíží vaši hlavu stále ty samé myšlenky?
Pokud se vám stává, že po negativní události nebo ne zrovna příjemné výměně názorů stále v mysli prožíváte znovu tu stejnou situaci a nemůžete ji dostat z hlavy, nebo máte neodbytné a nechtěné myšlenky a máte pocit, že se vám v hlavě zadrhla gramofonová deska, pak nejvhodnější esencí při těchto stavech je Bílý kaštan. Ten pomůže vyrovnat tento vnitřní neklid. Dalo by se říct, že Bílý kaštan vám vyčistí hlavu a dostane myšlenky opět pod kontrolu, takže starosti jsou nahrazeny uvědoměním si pozitivního výsledku.

Rezignovali jste na život?
Namísto řešení rezignace na nepříjemnou situaci, kterou může být například nemoc, stále stejná neměnná životní situace nebo nevhodné zaměstnání. Dalo by se říci, že lidé, pro které je vhodná esence Plané růže, namísto deprese prožívají rezignaci. V zásadě nejsou nešťastní, ale rezignovali na své životní poměry a nevynakládají úsilí okolnosti změnit. Nejsou dostatečně průbojní a ambiciózní. Může se stát, že tito lidé působí na okolí nudným a neradostným dojmem, jako by nebyli schopni využít svůj potenciál. Jsou-li nemocní, velmi často vzdávají svůj boj. Esence Plané růže jim pomůže přijmout zodpovědnost za život a akceptaci faktu, že životní okolnosti leží v jejich rukách, a že pouze vlastní iniciativou lze změny provést.

Propadáte bez důvodu melancholii?
Hořčice polní pomáhá při depresi a stavech hlubokého smutku, které se objeví znenadání, bez patrného důvodu a stejně neočekávaně zase zmizí. Tento pocit se však může navenek projevit závažně. Ob jeví se jako studená mlha, která vše zahalí a udusí. Zničí normální radost. Zádumčivost a melancholie ovládnou celou osobnost a duševní život člověka. Pozitivní potenciál Hořčice je znovu rozvinutí životní radosti a objevení pocitu vnitřní stability a klidu.

Trpíte tělesnou a duševní únavou?
Tíží vás pocit vyhoření a to jak na tělesné tak i duševní úrovni? Jste dlouhodobě vyčerpaní např. osobními problémy, intenzivní prací či studiem, dlouhodobou nemocí či péčí o jiného člověka? Pak přesně pro vás je esence Olivy. Ta je prospěšná v situacích, kdy vyčerpání dohání člověka k slzám, když všechny rezervy síly a energie jsou úplně na dně a chybí životní síla. Může vznikat potřeba dlouhého spánku a nadměrná únava vede k tomu, že tělo nefunguje tak, jak by mělo. Esence Olivy pomůže znovu obnovit vitalitu a zájem o život. Pomůže naslouchat potřebám těla a udržet vnitřní klid a vyrovnání, a nevyčerpat tak své vlastní rezervy.




Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…