Získali jsme o mandát míň než Babiš, který ale nekandidoval, míní členka pražské Topky

12.10.2014 14:01

Pražská zastupitelka TOP 09 Eva Vorlíčková na svém Facebooku v neděli dopoledne poděkovala voličům. A výsledek, který většinu členů zaskočil, jí paradoxně potěšil.

Získali jsme o mandát míň než Babiš, který ale nekandidoval, míní členka pražské Topky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek s Karlem Schwarzenbergem

"Děkuji vám jménem svým i celé pražské TOP 09 za vaši podporu a hlasy. Boj nebyl jednoduchý a v mediální i billboardové přestřelce posledních týdnů jsme nakonec získali jen o jeden mandát méně, než pan Babiš, který ovšem nekandidoval. Budeme dál prosazovat svůj program transparentní a finančně zdravé Prahy," uvedla Vorlíčková.

Její emoce ovšem pro ParlamentníListy.cz tlumí jiní dva členové TOP 09. Ti si prozatím nepřáli být jmenováni. "Prohrál to Hudeček a měl by nést odpovědnost," řekli naší redakci s tím, že koaliční jednání jsou už od noci v plném proudu. Podle našich informací se řeší nejen pozice strany na magistrátu, ale i pozice Tomáše Hudečka. "Ať už budeme součástí městské vlády, nebo jako opoziční strana, nebudeme ustupovat od základních principů naší politiky," uvedl samotný primátor.

ANO v Praze získalo 22,08 procenta a 17 mandátů, TOP 09 o mandát méně, když ji volilo 20,07 procenta oprávněných voličů. Obě strany už dříve uvedly, že o vzájemnou spolupráci nestojí. Miroslav Kalousek v nočním rozhovoru pro ČT vysvětlil, že s "estébáky nebude mít naše pevně názorově zakotvená strana nic společného".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …