Živnostník Milan: Mám této vlády dost. Budu volit komunisty

30.07.2011 19:21

PŘÍBĚH Vysoké daně, vysoké odvody na pojistném, přemíra administrativy, komplikace, vyšší DPH, úbytek zákazníků – tak s tím se potýká řada živnostníků v Česku. Výjimkou není ani jihočeský truhlář pan Milan. Nyní zvažuje, že bude muset propustit své dva zaměstnance a maximálně zaměstnat jednoho jen brigádně. A prý až budou volby, bude volit komunisty.

Živnostník Milan: Mám této vlády dost. Budu volit komunisty

„Štve mne, že namísto toho, co by stát měl podporovat drobné a malé živnostníky, podporuje milionáře, podnikatele, kterým o existenci nejde. Já jsem byl vždycky proti socialismu, v příštích volbách ale volím komunisty. Už jsem rozhodnutý. Jinou variantu nevidím, protože jeden, druhý, třetí - a ani socani pro lidi a malé a střední podnikatele nic nedělají," říká živnostník z jižních Čech pro ParlamentníListy.cz.

Nejvíce mu hnuly žlučí zprávy, že chce ministr financí s posvěcením vlády snižovat či odbourávat tarify pro odečítání nákladů paušálem.

Vidí v tom dosud velký smysl. Za prvé nemusí vést účetnictví a za druhé mu to nesmírně pomáhá. Jen na sociálním a zdravotním zaplatí měsíčně přes pět tisíc, a to jen za sebe. Náklady na mzdy a odvody za dva zaměstnance jsou pro něj měsíčně 40tisícovou položkou.

Čtěte také:


40 tisíc za dva zaměstnance pro stát

„A to ať vydělám, nebo ne. Ať mám zakázky, nebo nemám. Nikdo se mne neptá. A já se ptám, co tento stát, co Kalousek, Nečas a další dělají pro lidi v tomhle státě? Jak pomáhají živnostníkům? Jsou to jen kecy v kleci, že se zjednoduší administrativa a živnostníci na tom budou lépe. I socani chtějí zvyšovat odvody pro živnostníky a dá se říct, že souhlasí s hýbáním paušálů na náklady. To je likvidační," říká truhlář - soukromník.

Zatím prý zakázky má a občas dostane i nějakou drobnou ze zahraničí. Jak sám prozrazuje, šetří se všude a proto zájemců i z Rakouska ubývá.

„Vidím to tak do konce roku, pak budu muset jednoho zaměstnance propustit, druhého vzít jen brigádně. Já na tom budu hůř a ti dva chlapi taky. A kdo bude ten špatnej, zase já. Nikdo nekouká na to, jaký hrůzy tu vláda dělá na nás živnostníky. Přitom my živíme ty papaláše - Kalouska, Nečase, Bártu, Johna, Sobotku i Klause. Proč oni se nepostarají o sebe opravdu poctivou prací? Oni se, jak koukám, o sebe už postarali. A nám všem jen sužují život. Kdybych tu neměl rodinu a staré a nemocné rodiče, nežiju v této kocourkovské zemi ani den navíc a jdu za hranice," říká ParlamentnímListům.cz naštvaně živnostník.

Ať se politici chvíli živí poctivě

Netuší prý navíc, jestli sám do roka neskončí na pracovním úřadě. S podporou od státu prý počítat nemůže a prý jen platí. „A to nemluvím o pojistkách na provozovnu, stroje, o nákladech na dopravu, materiál. Ale nejhorší je, že cpu do chřtánu statisíce ročně republice, kde ať je tam, kdo je tam, se všechno projí a promrhá.

„Kdyby v Česku každý člověk včetně kojenců dal měsíčně na daních sto tisíc, pořád ti nahoře nebudou mít nic. Proč má mít poslanec 50 tisíc, ministr 130, prezident 200, senátoři přes 100 tisíc a různí manažeři státních podniků od 250 tisíc do milionu? Kde berou tu drzost? Za co? Já vstávám ráno v pět a chodím spát v jedenáct večer. Abych uživil rodinu, neměl jsem sedm let dovolenou a jednou za měsíc mám volný víkend. Klidně si to s nimi vyměním. Ať přijde chytrý Kalousek a spravedlivý Nečas. Postavím je za ponk a uvidíme, kdo s koho. Jak budou za den, dva, týden, měsíc mluvit," říká pan Milan, který se teď obává toho, zda se dožije důchodu a jestli a zda aspoň nějaký dostane.

„Taky až budou volby, volím komunisty. A nejen já, ale celá moje rodina, rodiče moji i mé ženy a to už je šest lidí. Ne proto, že bych je nějak miloval, ale aby tihle zrádci vlastní země už u těch koryt nebyli. A pak taky proto, že mne ani jedna z těch ostatních stran nepřesvědčila o tom, že by jakkoli lidem pomáhala, vyšla vstříc a byla tu skutečně pro lidi. Hrabou jen pro sebe, a jdou s heslem - nahrabat si a po nás potopa," dodává redakci ke své stížnosti soukromý truhlář z Jihočeského kraje.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…