Změny času nahrávají jen lobbistům, míní senátor Šilar

19.05.2011 15:05

Češi musí dvakrát do roka posouvat čas na svých hodinkách, V březnu o hodinu dopředu, v říjnu o hodinu zpět. Změní se to? Senátor Šilar (KDU-ČSL) chce podat podnět přímo EU, aby tyto posuny zarazila, protože už to slouží jen k obohacení několika lidí.

Změny času nahrávají jen lobbistům, míní senátor Šilar

Lidovecký senátor Petr Šilar opakovaně volá po přesunech času z letního na zimní a zpátky. Podle jeho názoru by tento posun měla zrušit celá EU, inspirovat by se přitom mohla v Rusku, kde tamní politici rozhodli, že na hodinách na trvalo zůstane tzv. letní čas. O Šilarových aktivitách informoval server Týden.cz.

„Mám potvrzeno, že žádné energetické úspory to dnes již nepřináší a jen to narušuje biorytmus člověka. Argumentem pro může být snad jen fakt, že je více světla v čase, který lidé tráví mimo práci. Ale to je vše. Ale hlavně je na tom nabalený velký byznys. Vezměte si, že jízdní řády i kalendáře se tvoří a tisknou na tři roky dopředu. Určitě se ozvou lobbisti. Budeme bojovat hlavně proti penězům," tvrdí senátor.

Chybí milion podpisů

Šilar chce s Evropskou unií pohnout prostřednictvím petice, ve které by občané žádali o zastavení zbytečných posunů hodinek. K     tomu, aby se problémem EU zabývala, je ovšem třeba sehnat celý milion podpis. Senátor věří, že je celá akce odsouzena k úspěchu.

Sehnat milion podpisů po celé EU nebude jednoduchý úkol, bude třeba zorganizovat výbory ve všech zemích EU. Mimo náročné organizace celé akce je třeba vzít v potaz také otázku financování projektu. Šilar ovšem prohlašuje, že sponzorský dar bojovníkům proti změnám času přislíbila i společnost Microsoft, protože neustálé posuny hodinek překáží i počítačovým společnostem.

Více:
Politikům se letní čas nezamlouvá. Podle Uzla zdraví ani sex neovlivní

##PROFIL 1104##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…