Chytli ho. Bývalý policejní prezident jel přes stovku na padesátce

11.03.2011 15:48

VÍME PRVNÍ Policejní ředitel Karlovarského kraje a bývalý policejní prezident Oldřich Tomášek by mohl přijít o řidičský průkaz. Policejní hlídka mu v Karlových Varech naměřila na 50ce rychlost 104 km v hodině. Rozhodně však není prvním a pravděpodobně asi ani posledním vysokým policejním funkcionářem, který by přišel o řidičské oprávnění.

Chytli ho. Bývalý policejní prezident jel přes stovku na padesátce

Z dobře informovaného zdroje víme, že na konci minulého týdne byl plukovník Tomášek přistižen v Karlových Varech na Chebské ulici při rychlosti jízdy 104 km/h.

Plukovník Tomášek se nicméně k věci postavil jako chlap. Po incidentu se odebral na policejní stanici a dobrovolně zde odevzdal své řidičské oprávnění a ze stanice již neodjel svým vozem. Celá věc byla odevzdána příslušnému služebnímu orgánu policejního prezidia k projednání. Tisková mluvčí Pavla Kopecká ParlamentnímListům.cz potvrdila, že Tomášek skutečně spáchal přestupek, za který mu hrozí odebrání řidičského průkazu, nicméně celý případ se bude ještě projednávat na prezidiu.

"Nedával jsem pozor, jel jsem z výstavy motorek. Jen mě mrzí, že mě chytli na kraji obce, kde nikdo nebyl," sdělil redakci Tomášek. Ten se nicméně dle jeho slov nehodlá v žádném případě vykrucovat. "Je to moje chyba, přejímám za ní veškerou odpovědnost," uzavřel pro ParlamentníListy.cz Tomášek.

Bezprostřední kontroly

Podle informací redakce se však ihned po tomto excesu započalo s kontrolami na dopravním inspektorátu. Vedlo se vyšetřování, zda inkriminovaní policisté, co měřili rychlost, byli na stanovišti oprávněně či nikoliv.

Husák i Přibyl mohou vyprávět

Podobně v minulosti dopadl i ředitel Královehradeckého kraje generál Petr Přibyl, který byl také zbaven řidičského oprávnění a podle informací redakce jezdil do práce na kole. Ředitel cizinecké policie Vladislav Husák byl novináři v červenci 2006 přistižen při jízdě rychlostí 190 km/h na rychlostní silnici Karlovy Vary - Praha. Husák nejprve tvrdil, že předpisy dodržuje, pak se v reakci na kritiku na tři měsíce dobrovolně vzdal řidičského průkazu a věnoval 10 000 Kč na konto nadace Národ dětem.

Čtěte také:
Eliminace policistů: Kanadské body a dřít do úmoru, běduje odborář

reklama

autor: Pavel Kozdera

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…