Další překvapivý zvrat Babiše mladšího. V tichosti prodává dům, který mu dal jeho táta. Získat může 28 milionů

15.09.2021 14:22 | Kauza

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz dlouhodobě mapují podivnou strukturu osob kolem premiérova syna Andreje Babiše mladšího. Ten v nedávném rozhovoru pro Deník N uvedl, že měl potíže s penězi. Karta, kterou od otce dostal, prý byla napojena na jeho účet. Na otázku redaktorky, zda si mohl brát z karty peníze, kdy chtěl a v libovolném množství, Babiš mladší odpověděl, že šlo o normální kartu s limity na výběr, se kterou mohl například zajít na jídlo do KFC.

Další překvapivý zvrat Babiše mladšího. V tichosti prodává dům, který mu dal jeho táta. Získat může 28 milionů
Foto: Maps.google.com
Popisek: Inkriminovaný dům v pražských Ďáblicích

Anketa

Jste pro povinné očkování seniorů proti covidu-19?

26%
71%
hlasovalo: 42409 lidí
Jenomže premiérův syn o finanční pomoci od svého otce tak trochu lhal. PL se totiž podařilo zjistit, že v současné době prodává nemovitost, kterou právě od svého otce získal. Nemovitost stála podle našich informací původně zhruba 12 milionů korun. Babiš mladší ji nyní prodává za částku 28 milionů korun. Všechny peníze při úspěchu transakce budou zjevně patřit jemu.

O transakci se stará CENTURY 21 VIP service a jméno Andreje Babiše mladšího není uvedeno nikde. Naše důvěryhodné zdroje ovšem identitu opakovaně potvrdily.

Rodinný dům stojí na pozemku 789 m² a má rozlohu 354 m². Prostorná vila 6+1 se nachází v zástavbě rodinných domů v pražských Ďáblicích. K obytné ploše náleží také zahrada o velikosti 627 m², obklopená vzrostlou zelení. V podzemním podlaží je obrovská garáž pro několik vozů, kotelna, dva sklepy a sklad. Prvnímu nadzemnímu podlaží dominuje prostorný obývací pokoj s krbem a také jídelna a nově zrekonstruovaná kuchyně. Je zde také pracovna, koupelna, toaleta, komory či spíž.

V druhém nadzemním patře jsou dva pokoje, ložnice, koupelna, toaleta a šatna. Vila je po rekonstrukci vnitřních prostor, kdy působí čistým a moderním stylem. Podle realitní kanceláře byly k rekonstrukci použity velmi kvalitní materiály. Okna jsou hliníková, nové dveře z masivního dřeva, na podlahách dlažby a dubové parkety.

V domě je také nainstalován bezpečnostní systém či klimatizace.

„Jde o dům, který pořídil otec synovi, ten tam měl i bydlet, nyní už ne, bydlí v pronajatém bytě někde mimo tuto oblast,“ řekl náš zdroj.

Andreje Babiše PL požádaly o reakci, nereagoval.

Peníze z transakce ovšem s největší pravděpodobností skončí u Babiše mladšího. Ten přitom ještě před několika dny řekl, že žije z úspor a sotva vyjde. „Teď už mám příjem, protože jsem začal spolupracovat na knize s panem Šafrem z Forum24. Dali mi honorář. Nemyslím si, že je to nestandardní, je to od pana Šafra velmi hezké. On věděl, že ty peníze potřebuji,“ konstatoval pro Deník N.

O prodeji domu nepadlo v rozhovorech ani slovo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …