Nejobávanější mafián Slovenska pro PL: Lučanského vražda? Já v tý věznici seděl! Chcete vědět, jak se chovají bachaři k prominentům? A co byl generál zač?

31.12.2020 15:00

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský, jenž se v úterý pokusil ve vazbě v Prešově o sebevraždu, ve středu odpoledne zemřel. Opoziční poslanec za stranu Smer Ľuboš Blaha však naznačil, že smrt Lučanského mohla být vražda a požaduje, aby byl premiér Igor Matovič zatčen. K němu se přidává také bývalý premiér Robert Fico, jenž hovoří o nutnosti Matoviče „z úřadu vyhnat“. Přitom, pár hodin před sebevraždou generála si slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pochvalovala, jak se justice znovu nadechla. ParlamentníListy.cz se v té souvislosti ve středu večer obrátily na nejobávanějšího zločince na Slovensku, dnes už legendárního Mikuláše Černáka, jehož skalp měl zesnulý generál Lučanský jako svůj největší profesní úspěch.

Nejobávanější mafián Slovenska pro PL: Lučanského vražda? Já v tý věznici seděl! Chcete vědět, jak se chovají bachaři k prominentům? A co byl generál zač?
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Mikuláš Černák

Anketa

Které z vybraných jmen by se Vám líbilo na Pražském hradě?

hlasovalo: 15335 lidí
Úvodem řekněme, že jsme se Mikuláše Černáka na Milana Lučanského ptali již v říjnu letošního roku. V době, kdy byl Lučanský na svobodě a jeho minulost nebyla všeobecně známa. Černák ho pro PL označil za „morálně nezpůsobilého kariéristu“.

Tentokrát jsme se Mikuláše Černáka, čtrnáctinásobného vraha, zeptali na detaily Lučanského skonu. Zajímal nás zejména jeho názor na potenciální generálovu vraždu, stejně tak jsme chtěli vědět, co na tento dobrovolný odchod říká.

Reakci Mikuláše Černáka nabízíme bez redakčního krácení.

Je zcela zbytečné se zamýšlet nad úvahami a konspiracemi, že to nebyla sebevražda. Znám velmi dobře zařízení skoro všech věznic na Slovensku, a i v té prešovské, kde spáchal Lučanský sebevraždu, jsem strávil několik měsíců ve vazbě. Je to tam zabezpečené kamerovým i signalizačním systémem. Při každém otevření dveří do cel jsou evidovány záznamy, a ještě i referenti režimu – tedy bachaři – chodí u takovýchto prominentních vězňů po dvou při výdeji stravy, respektive při kontrolách odsouzených v celách a také oni jsou snímání kamerovým systémem.

Při takto zabezpečeném systému je nemožné, aby někdo ublížil vězněné osobě v cele a nezanechal o tom několik přímých důkazů. Lučanského jsem znal osobně, on měl vždy dvě tváře, a proto se mu podle mě podařilo zamaskovat i ten první pokus o sebevraždu, při kterém si poranil oko.

Jsem ve výkonu vazby a výkonu trestu již 23 let a zažil jsem situace, kde se o odsouzených s podobnými sklony vědělo a ani tak jim dozorci nebo psychologové a psychiatričtí odborníci nedokázali zabránit, aby to nedokončili. Zkrátka; pokud se jednou někdo rozhodne, že to udělá, najde si způsob. Dokonce byly i případy, kde bylo více lidí na cele, dotyčný počkal, až ostatní usnou a pak se oběsil.

Já osobně to považuji za zbabělý čin učiněný ze strachu před tím, čeho si byl sám vědom, že ho čeká před soudy. Kromě toho je to i bezohlednost vůči nejbližší rodině, které tím teď ublížil nejvíc. Já jsem Vám již v minulém rozhovoru napsal svůj názor na Lučanského, ve kterém jsem se podrobně vyjádřil, jaký byl on „odvážný bojovník proti mafii", když se všemi mými komplici udělal dohody, zajistil jim úplnou beztrestnost a mě jediného, který jsem už v té době byl sedm let uvězněn v ilavské cele, usvědčil spolu s těmi mafiány na doživotí.

Právě ve středu ho prozradila prokurátorka Sokirková, která dozorovala moje trestní věci a která v pořadu Tak takto?! na TA3 přiznala, že Lučanský byl ten, který si uměl získat důvěru mafiánů a dohodl se se všemi, aby společně usvědčili jednoho vězněného Černáka.

On podle mě nezvládl to, co popisuji výše, že se mu najednou zhroutil ten jeho roky budovaný image bojovníka proti mafii, jímž se mu dařilo až donedávna natipovat všechny, kteří mu k jeho kariérnímu růstu pomohli. Napsal jsem to i na mé FB stránce: „Toto nebyl čin hodný generála", kterým se on stal právě na základě svých dvou tváří. Jsem přesvědčený, že vyšetřováním, které nařídilo Ministerstvo spravedlnosti a generální prokurátor se prokáže, že nedošlo k žádnému cizímu zavinění jinou osobou a smrt si Lučanský způsobil sám oběšením v cele.

Video z roku 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …