Potenciální korupčníci z TOP 09 jsou zpět. Jako stíny poslanců

10.07.2010 17:03

„Milion za změnu zákona,“ tak se jmenovala akce, při které redaktor MD Dnes nabízel politikům peníze za pomoc při zmírnění loterijního zákona. V TOP 09 nabídce podlehli poslanec a sekretář, kteří okamžitě po odhalení zmizeli z politiky, nyní se ale vrací.

Potenciální korupčníci z TOP 09 jsou zpět. Jako stíny poslanců

Místopředseda partaje Miroslav Kalousek se v době vypuknutí skandálu chlubil, že přešlap poslance Ladislava Šustra a sekretáře partaje Luďka Kudláčka vyřešil mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní. Oba jmenovaní tehdy složili funkce a odešli. Nyní ale budou opět pracovat pro TOP 09.

Rodinná záležitost

Šustr se stal neformálním poradcem nové poslankyně Jaroslavy Schejbalové, kterou zasvěcuje do fungování Poslanecké sněmovny. Politička také zaměstnává i Šustrova syna Ladislava. „Oběma důvěřuji," říká.

Exsekretář Luděk Kudláček zase asistuje poslanci Janu Husákovi, který si pochvaluje jeho jazykové a politické schopnosti.

Ostřílený harcovník

„Já bych ho jako asistenta nevzal. Ale nebudiž pochyby o tom, že je to starej zkušenej kozák. Asi ho někdo chce využívat, budiž mu to přáno," řekl pro deník MF Dnes šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg. Vzápětí dodal, že oba hříšníci už partaj poškodit nemůžou, jiná situace ale může nastat v případě konkrétního poslance, který se na jejich služby spoléhá.

Během loňské provokace Mladé fronty Dnes se jeden z redaktorů vydával za majitele heren a snažil se za finanční úplatu získat mezi partaje mi podporu ke zmírnění loterijního zákona. V testu propadlo množství politiků, například komunisté Jiří Dolejš a Čeněk Milota či sekretář lidovců Jiří Stodůlka.

Cyril Svoboda vyzývá poslance TOP 09: Vzdejte se mandátu

Foto: cnb.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …