Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně

25.01.2010 12:45

Rodinný rozpočet šéfa Sazky Aleše Hušáka každoročně ztloustne o 15 milionů, které získá na mzdách, a dalších 15 v podobě odměn. Bere tolik, co celá vláda dohromady.

Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně

Posláním Sazky je financovat český sport. Sportovcům však vyplácí rok od roku méně. Ne tak jejímu šéfovi Hušákovi.

Ten se sice o svých finančních poměrech bavit nechce, časopisu Týden se ale podařilo zjistit, že bere ročně 30,2 milionu korun. Tedy tolik, co všichni členové české vlády dohromady. Sumu časopisu sdělil zdroj z Hušákova okolí a potvrdili ji další dva lidé.

Sazka je zadlužená, Hušák kupuje vilu na Menorce

O Hušákovy finanční poměry se média začala zajímat zejména v poslední době, kdy se ukázalo, že si za desítky milionů pořídil usedlost na španělské Menorce. Peníze na ni si vydělal právě v Sazce - společnosti, která se potýká s obrovskými dluhy a zanedbává i své akcionáře.

Výši svého platu naznačil sám Hušák již před třinácti lety právě v Týdnu. "Není se čemu divit, když si nyní řeknu o milion korun měsíčně, protože taková je prostě moje cena na trhu. Není se za co stydět a už vůbec nevím, proč bych neměl usilovat, aby moje cena stále rostla, "  uvedl před třinácti lety šéf Sazky. Od té doby jeho cena ještě vzrostla.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …