Celní správa: Přibývá řidičů pod vlivem drog

16.08.2022 21:35 | Tisková zpráva

Čím dál častěji se celníci při kontrolách na silnicích potkávají s řidiči, kteří řídí pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Celní správa: Přibývá řidičů pod vlivem drog
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka Mobilního dohledu Celního úřadu pro Kraj Vysočina prováděla v Jihlavě na Znojemské ulici kontrolu, která byla zaměřena na pátrání po zboží uniklé celnímu dohledu. Po 22. hodině zastavili celníci obytný vůz, který řídila osmatřicetiletá žena rakouské národnosti. Ve vozidle cestovala sama a měla namířeno na technoparty poblíž obce Meziříčko.

Hlídka zahájila kontrolu vnitřních prostor vozidla i zavazadlového prostoru a v batohu řidičky byla nalezena plastová krabička, ve které se nacházelo větší množství bílé krystalické látky. Na místě byl z látky proveden test s pozitivním výsledkem na amfetamin. Jednalo se o množství 40 gramů. Následně byl řidičce z potu proveden orientační test na přítomnost OPL, který reagoval rovněž pozitivně na amfetamin. Na základě zjištěných skutečností byli přivoláni příslušníci policie kraje Vysočina, kteří si případ převzali k dalšímu řízení.

Celníci při výkonu svých kontrolních činností často narazí na řidiče, kteří řídí pod vlivem drog. Na Vysočině za letošní rok řešili takových případů čtrnáct, loni jich bylo dvacet. Mobilní hlídky tak pomáhají při prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.