Česká pošta: Při tragické srážce vlakových souprav bylo poničeno 1800 kusů zásilek

15.07.2020 16:59

Ke tragické nehodě, při níž zemřel strojvedoucí osobního vlaku, došlo v úterý 14. července ve večerních hodinách. Před železniční stanicí Český Brod narazil do poštovního vlaku NEX 60051, který stál u návěstidla, osobní vlak.

Česká pošta: Při tragické srážce vlakových souprav bylo poničeno 1800 kusů zásilek
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Poštovní vlak odjížděl z SPU v pražských Malešicích krátce po 21. hodině a vezl převážně balíkové zásilky určené pro SPU Pardubice, Olomouc a Ostrava. Na místě nehody zasahovaly jednotky IZS, provoz na železniční trati v úseku Úvaly – Český Brod byl zastaven.

Česká pošta odhaduje, že došlo ke zničení nebo poškození zhruba 1800 kusů balíkových zásilek podaných převážně v Praze a středních Čechách a určených k doručení v pásmech PSČ 750 00 – 799 99, tedy na Olomoucku a střední Moravě. Následkem nehody bude také zpoždění ostatních zásilek, které budou přepraveny náhradními kapacitami. Zpoždění doručení o 1-2 dny se bude týkat zhruba 6000 kusů balíkových zásilek podaných převážně v Praze a středních Čechách a určených k doručení ve východních Čechách a na severní Moravě (PSČ 500 00 – 510 99, 516 00 – 559 99, 580 00 – 58599 a PSČ začínající číslem 7).

Při nehodě došlo k poškození 3 železničních vozů v majetku České pošty, 2 vozy byly po nehodě umístěny v železniční stanici Český Brod a zásilky z nich byly překládány do náhradních vozidel. Tyto zásilky by měly být v průběhu středy přepravovány po silnici a v průběhu čtvrtka doručovány adresátům.

Třetí vůz, který byl určený pro SPU Olomouc 02 byl v dopoledních hodinách stále na místě nehody (do tohoto vozu narazil osobní vlak) a probíhá vyproštění drážních vozidel. Tento vůz byl srážkou nenávratně poničen. Celková odhadovaná škoda na poštovních vozech a zásilkách je zhruba 15 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…