Český rozhlas: Rodinné odpoledne se SOČRem a Bystrouškou

07.04.2018 8:17

Výjimečnou akci připravují rozhlasoví symfonikové na sobotu 14. dubna. Ve Foru Karlín si na své přijdou děti i dospělí. Čeká je tady projekce úspěšného animovaného filmu z dílny BBC podle Příběhů lišky Bystroušky – a samozřejmě též Janáčkova hudba. Dirigovat bude Laurent Pillot z Francie, který je s projektem BBC spjat od samého počátku.

Český rozhlas: Rodinné odpoledne se SOČRem a Bystrouškou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Smysl obou počinů – tedy filmového i koncertního – je jasný. Přiblížit operu publiku, které se k ní běžně nedostane, zejména dětem. Film se bude promítat na velkoformátové plátno, SOČR obstará živý doprovod a přední čeští sólisté hlasově ztvární jednotlivé postavy.

Film z produkce BBC se už dočkal několika jazykových verzí - kromě anglického originálu existují podoby katalánská, česká, francouzská a španělská. Živé představení pak dirigoval Laurent Pillot s Orchestre de l'Opéra National de Lyon, Royal Liverpool Philharmonic, Hallé Orchestra a dalšími. Vždy s pozitivními ohlasy! Věříme, že nadchne i pražské publikum a nenásilně tak mj. připomene 90 let, jež letos uplynou od úmrtí Leoše Janáčka.

Rodinný koncert plánuje SOČR i na příští sezonu, konkrétně to bude „Pohádkové odpoledne“, během něhož zazní vybrané melodie z pohádek Micimutr, Dvanáct měsíčků a Pyšná princezna. Program doplní půlhodinka Prokofjevovy hudební pohádky Péťa a vlk. Vše bude opět spojeno s projekcí na plátno.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Laurent Pillot – dirigent

FORUM KARLÍN, SOBOTA 14. DUBNA V 15.00 HODIN

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec