CzechTourism: On-line kampaň ve Skandinávii a Beneluxu lákala turisty do měst i na kolo

22.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

Kampaň agentury CzechTourism, která probíhala v září a říjnu na sociálních sítích ve Skandinávii a v Beneluxu, oslovila 5,8 milionu uživatelů Facebooku, vygenerovala přes 16,1 milionu zobrazení a prostřednictvím speciálních microsite stránek přivedla na stránky visitczechrepublic.com přes 130 tisíc uživatelů.

CzechTourism: On-line kampaň ve Skandinávii a Beneluxu lákala turisty do měst i na kolo
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

On-line kampaň s rozpočtem 1,6 miliónu korun byla zaměřená na propagaci cyklotrasy železné opony EuroVelo 13 a na zviditelnění českých, moravských a slezských měst.

„Hlavní ambicí kampaně, která cílila především na starší aktivní turisty, kteří jezdí na delší dovolenou mimo hlavní letní sezonu, bylo nabídnout turistům ze Skandinávie a Beneluxu atraktivní alternativy k trávení letní a podzimní dovolené v České republice. Část kampaně propagující města České republiky měla za cíl inspirovat k podzimní návštěvě Česka a k propagaci novinek, které města turistům nabízí,“ uvedla Lucie Vallin, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism ve Stockholmu.

„Propagace cyklostezky podél „železné opony“ byla v září podpořena společným press tripem, na němž se organizačně podílely všechny kraje, jimiž stezka prochází. K mediálnímu zviditelnění a popularitě Stezky železné opony v Nizozemsku přispěl fakt, že na veletrhu Fiets en wandelbeurs zaměřeném na aktivní dovolenou, získala tato cyklotrasa ocenění Cyklostezka roku 2021,“ doplnila Petra Palečková, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux.

Dánové a Nizozemci obsazují zejména v letních měsících přední příčky mezi zahraničními návštěvníky České republiky hned po turistech z příhraničních zemí. Důvodem je jednoznačně dojezdová vzdálenost autem, které patří k oblíbený, dopravním prostředkem obou národů. V červenci obsadili Dánové šestou příčku mezi zahraničními návštěvníky České republiky, Nizozemci dle údajů statistického úřadu skončili v srpnu na čtvrtém místě po Německu, Polsku a Rakousku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…