FN Hradec Králové: Nové očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace

29.07.2021 8:26

V Hradci Králové funguje od včerejšího odpoledne nové očkovací centrum, umožňující očkování zájemcům bez předchozí registrace. Centrum, které provozuje Fakultní nemocnice Hradec Králové, je umístěné v prvním patře Obchodního centra Atrium na Dukelské třídě a v provozu je v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 hodin.

FN Hradec Králové: Nové očkovací centrum bez nutnosti předchozí registrace
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Na zahájení očkování ještě před otevřením čekalo zhruba 30 zájemců, centrum proto zahájilo svůj provoz dříve. Další zájemci o vakcínu přicházeli postupně. „O očkování jsem měla zájem, ale bylo pro mě složité vyplnit ty registrační formuláře, takže jsem moc ráda, že mám možnost přijít bez registrace a být očkovaná,“ uvedla jedna z čekajících zájemkyň o vakcínu. Další žena dodala, že ji registrace nevyhovovala kvůli pracovní době. „Pevný termín stanovený několik dní předem je pro mě nevyhovující, ale dneska jsem měla čas a rovnou jsem přišla,“ uvedla.

V centru s kapacitou kolem stovky vakcín denně je připravena vakcína firem Pfizer/Biontech. Očkování v centru je možné pro všechny zájemce starší 16 let, mladší a samoplátci mohou využít možnosti registrace do stávajících očkovacích centech v regionu.

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala v očkováním proti COVID-19 od 2. ledna, od té doby v Očkovacím centru FN HK bylo podáno na 140.000 dávek vakcín. Očkovací centrum umístěné v areálu nemocnice je nadále v provozu pro registrované zájemce o očkování.

Bližší informace je možné najít na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…