Fakultní nemocnice Královské Vinohrady: Kontejnery KlokTex v areálu nemocnice

21.07.2019 12:31

Nově můžete v areálu FNKV využít modré kontejnery pro sběr textilu, obuvi a hraček, umístěné za ředitelstvím, lékárnou a pavilonem N (viz foto). Jejich provoz přímo podporuje chod zařízení Fondu pro ohrožené děti Klokánek. Z každého odevzdaného upotřebitelného kilogramu dostává Fond ohrožených dětí 1,- Kč.

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady: Kontejnery KlokTex v areálu nemocnice

Odevzdáním nepotřebného textilu, obuvi a hraček, ale například i kabelek, tašek a batohů, můžete přímo přispět na provoz 15 zařízení Klokánek pro okamžitou pomoc dětem. Jsou alternativou oproti ústavní péči v případech, kdy je třeba zajistit náhradní rodinnou péči, a to i pro novorozence.

Odevzdaný materiál se dále nosí v zemích třetího světa, i proto je vhodné vkládat do kontejnerů použitelné oblečení a spárovanou obuv, nejlépe v samostatných pytlích nebo taškách. Využití najde i textil, ložní prádlo a další.

Nejlepší, obvykle nové kusy a hračky, jdou často do konkrétních Klokánků, v Praze jsou otevřeny tři. Z každého kilogramu, který nemusí na skládku, předává projekt KlokTex.cz ve čtvrtletních intervalech finanční podporu na transparentní účet FOD, k dnešnímu datu už jde o 875.662,- Kč.

Podrobnější informace o aktivitách KlokTex naleznete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…