GAZPROM a MND podepsali Protokol o výstavbě nového podzemního zásobníku plynu

20.03.2013 13:20

Dnes v Praze náměstek Předsedy představenstva společnosti Gazprom pan Alexandr Medvěděv a Předseda Rady Ředitelů skupiny MND pan Karel Komárek podepsali Protokol o výstavbě nového podzemního zásobníku plynu v Dambořicích na Jižní Moravě.

GAZPROM a MND podepsali Protokol o výstavbě nového podzemního zásobníku plynu
Foto: Archiv
Popisek: Plynový sporák

Zahájení výstavby zásobníku je naplánováno na rok 2014, spuštění do provozu se plánuje v 2016. Zásobník bude moci skladovat  objem 448 mil m3 a stane se jedním z největších v ČR. Objem investic se předpokládá kolem 128 mil USD a obě společnosti budou tyto prostředky vynakládat rovnou polovinou každá.

„Investice a výstavba zásobníku je dalším krokem povyšujícím naši spolupráci. Zvyšování bezpečnosti dodávek plynu do Evropy je naše dlouhodobá strategie a rozšiřování kapacit v oblasti uskladňování je velmi důležitý element“ – řekl Alexandr Medvěděv.

„Gazprom – to je náš strategický partner. My si vysoce ceníme možnosti vytvořit společný podnik s jednou z největších energetických společností světa. Pro nás je to určité vyznamenání za dlouhá léta profesionální práce v oblasti ropy a plynu. Do budoucna   plánujeme realizaci společných projektů nejen na území České republiky, ale také v Evropě a Rusku“ řekl Karel Komárek.

Skupina MND je součástí investiční skupiny KKCG a patří mezi největší společnosti působící v oblasti plynu a ropy v České republice.

Gazpromp export i KKCG jsou mimo jiné akcionáři české energetické firmy VEMEX s.r.o., které je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s plynem v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…