Jihočeský kraj: Obvinění Nadačního fondu proti korupci je nepravdivé

11.05.2017 18:12

Jihočeský kraj uvádí na pravou míru spekulace předložené NFPK v článku s názvem "Nadační fond proti korupci: Finta v Jihočeském kraji aneb Ušití zakázky na míru":

Jihočeský kraj: Obvinění Nadačního fondu proti korupci je nepravdivé
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

V poslední době je již podruhé nutné reagovat na nepravdivé obvinění Nadačního fondu proti korupci, který opět přináší spekulace, tentokrát o „ušití zakázky na míru“ v případě zakázky „Komplexní plnění dodávek projektu ZZS JčK II“ z roku 2015.

Předmětem veřejné zakázky bylo zajištění kompletní dodávky a implementace informačních systémů, technologií a dalších služeb nezbytných pro vybudování zdravotnického operačního střediska Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a jeho napojení na národní informační systém IZS. 

Zmiňovaná veřejná zakázka byla součástí realizace projektu „Krajský standardizovaný projekt ZZS JčK“. Celý projekt včetně realizované veřejné zakázky byl pod kontrolou řídícího orgánu Centra pro regionální rozvoj ČR a poskytovatele dotace MMR ČR.

Jakékoliv nestandardní jednání vylučuje skutečnost, že tato odborná zakázka byla, stejně jako všechny projekty v rámci operačního programu, dokonce pod několikanásobnou odbornou kontrolou:

-        Zástupcem zadavatele pro danou veřejnou zakázku byla společnost PPE.CZ s.r.o., která byla vybrána na základě řádně realizované veřejné zakázky.

-        Veřejná zakázka byla zároveň předmětem správního řízení ÚOHS zahájeného na základě návrhu uchazeče společnosti NESS Czech s.r.o. Toto správní řízení bylo později na žádost navrhovatele Usnesením ÚHOS zastaveno. 

-        Veřejná zakázka byla rovněž předmětem veřejnosprávní kontroly poskytovatele dotace MMR ČR.

Na základě výše uvedeného předmětu plnění veřejné zakázky nepovažuje Jihočeský kraj reference uvedené v zadávací dokumentaci, jejichž zcela nesprávná interpretace je uvedena v článku, za nestandartní. Jednalo se o snahu zadavatele co nejvíce zpřesnit požadavky na předmětnou dodávku a současně nepovažuje v článku uvedený „vyčerpávající popis dlouhé řady znaků“ požadovaných referencí za znak zakázky „ušité na míru“. Zároveň nepovažujeme tyto reference za extrémně diskriminační, když nabídky tří společností kvalifikační předpoklady splnily.

Jinými slovy, v případě takto vysoce specializované zakázky je nutné přesně specifikovat také požadavky, nota bene jedná-li se o oblast zdravotnictví ve spojení s IT technikou.

Důvod vyloučení nabídek společností NESS Czech s.r.o. a TTC MARCONI tak, jak je uvedeno v článku, je v textu NFPK uváděn naprosto mylně.

Společnost TTC MARCONI kvalifikační předpoklady dle zadávací dokumentace splnila a byla vyloučena na základě nesplnění zadávacích podmínek.

Společnost NESS Czech s.r.o. byla vyloučena na základě nesplnění kvalifikačních předpokladů, které ani po výzvě k objasnění předložených informací nedoplnila.

Nikoliv tedy účelové domněnky, ale přesná a výše uvedená fakta potvrzují, že projekt byl řádně dokončen a systémy operačního řízení IZS jsou plně funkční.

Oddělení informací a styku s veřejností

Krajský úřad Jihočeského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…