Jihomoravský kraj: Výstavba lázeňského resortu se prodlouží o rok, na vině je covid

23.09.2021 15:16 | Tisková zpráva

O jeden rok může čínský investor prodloužit termíny, které vyplývají ze smlouvy na nákup pozemků pro projekt výstavby lázeňského resortu Pasohlávky. S posunem termínů z důvodu mimořádné nepředvídatelné překážky, kterou je celosvětová pandemie koronaviru, ve čtvrtek 22. září 2021 souhlasili krajští zastupitelé.

Jihomoravský kraj: Výstavba lázeňského resortu se prodlouží o rok, na vině je covid
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„Kraj souhlasí s posunem termínů o jeden rok. S ostatními navrhovanými změnami kupní smlouvy, které předložila společnost RiseSun Healthcare & Tourism CZ, ovšem Jihomoravský kraj nesouhlasí. Ať už jde o odprodej všech zbytných pozemků dříve, než bude dokončen celý projekt. Stejně tak nesouhlasíme s navrhovaným snížením počtu lázeňských lůžek ve prospěch těch komerčních. Minimální kapacita 150 lůžek pro komplexní lázeňskou péči je pro nás základním kamenem, na kterém trváme. Stejně tak nevidíme žádný důvod ke změně povinnosti držet v bance jistotu k zajištění smluvních povinností v úhrnné výši 100 milionů korun,“ popisuje podrobnosti náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Jihomoravský kraj je majoritním společníkem ve společnosti Thermal Pasohlávky. Smlouvu o nákupu pozemků k výstavbě lázeňského resortu uzavřela společnost s čínským investorem RiseSun Healthcare & Tourism CZ v lednu 2019.

Čínský investor už v roce 2020 vybral architektonický návrh, první fáze výstavby měla začít na konci letošního roku. Na ni měly navazovat další dvě etapy a realizace celého projektu měla být dokončena nejpozději do roku 2026. Na základě schváleného posunu by tak měl být celý projekt dokončen v lednu roku 2027.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…