Lesy Praha: Mapování detailů - hra, se kterou prozkoumáte celý Kunratický les

03.10.2021 20:15 | Tisková zpráva

Kunratický les je po Klánovickém lese druhou nejrozsáhlejší lesní plochou na území Prahy a zároveň největším lesem, který vlastní přímo hlavní město.

Lesy Praha: Mapování detailů - hra, se kterou prozkoumáte celý Kunratický les
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Jako zelený ostrov uprostřed husté městské zástavby bývá cílem vycházek Pražanů, ale i útočištěm a domovem pro mnoho živočichů. Má také velmi zajímavou historii, která se pojí především s králem Václavem IV. Stále tu můžeme nacházet znamení z dávné doby i málo známá zákoutí, která stojí za to objevit. Pokud chcete Kunratický les lépe poznat, prochodit ho křížem krážem a přitom si i trošku zasoutěžit, zapojte se do naší nové hry Mapování detailů.

Mapování detailů je hra, ve které mají soutěžící za úkol podle fotek s nápovědou najít známé i méně známé body Kunratického lesa, vyluštit všechny hádanky, které se k nim vážou, a odhalit tajenku. Ke hře si vytiskněte herní kartu s mapou a křížovkou nebo si ji – už vytištěnou – vyzvedněte z krabice u kunratické hájovny nedaleko restaurace U Krále Václava IV. a můžete rovnou začít luštit.

S vyluštěnou křížovkou se pak vyfoťte kdekoliv v Kunratickém lese a fotografii a znění tajenky pošlete do pátku 31. 12. 2021 na e-mail sev@lesy-praha.cz. Na váš e-mail vám na oplátku pošleme další zajímavosti a podrobnosti ke Kunratickému lesu.

Začátkem ledna proběhne slosování správných odpovědí a výherci obdrží poukázku na exkurzi Kunratickým lesem s naším zkušeným průvodcem.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…