MHMP: Do Prahy se přenese atmosféra Olympijských her

08.06.2021 10:57

Pražští radní souhlasili s poskytnutím mimořádné finanční podpory ve výši 7 milionů korun na realizaci projektu Olympijský festival Tokyo 2020.

MHMP: Do Prahy se přenese atmosféra Olympijských her
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Tato multisportovní akce konající se v době Olympijských her má za cíl přenést jejich atmosféru do měst a regionů prostřednictvím vybudování sportovního parku, ve kterém návštěvníci mohou nejen sledovat přímé přenosy z Olympijských her, ale mají i možnost vyzkoušet si širokou nabídku sportů a společně fandit národnímu týmu.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

„Je důležité, aby se Praha po pandemii a dlouhém lockdownu dostala zpět do formy. I naše dobrá fyzická kondice hraje roli při tom, jak náš zdravotnický systém a společnost zvládají podobné krizové situace. Sport je jednou z nejlepších forem prevence mnoha zdravotních problémů, proto dotace na podporu sportu a tělovýchovy plní v Praze velmi důležitou roli. Obzvlášť v této době je třeba zůstat co nejvíce fit, fyzicky i psychicky,“ uvedl pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Projekt se do hl. m. Prahy vrátí po sedmi letech, kdy první edice se konala na pražské Letné v roce 2014 během Zimních olympijských her Soči. Od té doby získal mezinárodní přesah, převzal ho Mezinárodní olympijský výbor a v létě 2021 se uskuteční již ve zhruba dvaceti zemích po celém světě. Praha byla u zrodu tohoto úspěšného projektu a organizátor ho Pražanům představí i v jeho letní variantě, která se bude konat ve dnech 23. července - 8. srpna v areálu Olymp ve Stromovce a přinese s sebou osvětu a podporu sportu.

Celý festival se bude odvíjet dle aktuální epidemiologické situace a budou zohledněna platná vydaná nařízení, které organizátor bere na vědomí.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="666387,666090,665999,665913" /

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…