Masarykova univerzita: Vysokoškolské koleje Vinařská prochází rekonstrukcí

04.08.2022 8:40 | Tisková zpráva

Správa kolejí a menz MU využila letní prázdniny k rekonstrukci vysokoškolských kolejí Vinařská. Probíhají tam opravy interiérů včetně výměny podlah a elektroinstalace.

Masarykova univerzita: Vysokoškolské koleje Vinařská prochází rekonstrukcí
Foto: MUNI
Popisek: Masarykova univerzita - logo

Stavbaři, řemeslníci a elektrikáři se do oprav pustili už 24. června a ukončí je v závěru srpna. „Předmětem rekonstrukce pokojů vysokoškolských kolejí Vinařská 5 jsou stavební opravy místností včetně nových elektrorozvodů s osazením úsporného osvětlení. Na pokojích se dále se vymění a doplní podlahoviny,“ upřesnila manažerka investičních projektů Michaela Jabůrková z Investičního odboru Rektorátu MU. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

Podle ní se jedná o základní stavební opravy před osazením nového nábytku s důrazem na snižování energetické náročnosti budovy. Následně budou ubytovací jednotky vybaveny novým interiérem včetně kuchyňských koutů se zabudováním elektro spotřebičů. „Výměna nábytku a dalšího interiérového vybavení proběhne u 213 ubytovacích jednotek, přičemž stavební opravy místností včetně nových elektrorozvodů a nových podlahovin se týkají 78 klasických pokojů a 6 pokojů pro zdravotně a tělesně postižené,“ vypočítala Michaela Jabůrková.

Demontovaný nábytek z pokojů nabídla Masarykova univerzita pro další možné využití brněnské Nábytkové bance. Vzhledem k tomu, že její kapacita je ale v tuto chvíli naplněna, rozmístila Správa kolejí a menz MU použitelný nábytek do svých jiných ubytovacích zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…