Poslanecká sněmovna: Je nutno bojovat s neférovou hospodářskou soutěží

13.02.2019 21:13

Eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová hovořila v pátek 8. února se členy výboru pro evropské záležitosti.

Poslanecká sněmovna: Je nutno bojovat s neférovou hospodářskou soutěží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

Evropská komisařka pro hospodářskou soutěž Margarethe Vestagerová přiblížila členům výboru pro evropské záležitosti principy boje s neférovou hospodářskou soutěží. Vyjádřila přesvědčení, že Evropská unie by měla uplatnit tvrdší přístup vůči firmám, které přicházejí ze zemí mimo Evropskou unii a nerespektují evropská pravidla hospodářské soutěže. Obdobně by do evropských tendrů měly mít přístup pouze ty subjekty, které recipročně umožňují evropským společnostem účast v jejich výběrových řízeních. Nezbytnou podmínkou pro fungující ekonomické prostředí je podle evropské komisařky Margarethe Vestagerové kybernetická bezpečnost a digitalizace pokrývající evropský trh. Předseda vyšetřovací komise k OKD a místopředseda kontrolního výboru Lukáš Černohorský seznámil eurokomisařku Margarethu Vestagerovou, do jejíž gesce spadá také problematika nedovolené podpory, s agendou uvedené parlamentní vyšetřovací komise. Margrethe Vestagerová během dalšího jednání informovala přítomné české poslance a senátora o praxi a sankcích Evropské komise vůči nadnárodním společnostem, které jí nedodávají pravdivé informace a mohou tak poškodit prostředí férové hospodářské soutěže. V další debatě se účastníci setkání vyjádřili k otázkám udržitelnosti pracovních míst a k brexitu. Evropskou komisařku Margrethu Vestagerovou na půdě evropského výboru přijal jeho místopředseda Přemysl Mališ, přítomni byli dále místopředseda kontrolního výboru Lukáš Černohorský, místopředseda rozpočtového výboru Jan Skopeček, poslankyně Helena Langšádlová a poslanec František Kopřiva. Přijetí delegace se zúčastnil rovněž místopředseda senátního Výboru pro záležitosti Evropské unie Jiří Dušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…