ÚOOÚ: V ČR se uskutečnilo evropské finále soutěže v kybernetické bezpečnosti

03.10.2021 21:23 | Tisková zpráva

Hlavní město České republiky hostilo tento týden celoevropskou soutěž European Cyber Security Challenge, jejímž dlouhodobým cílem je vyhledávání talentů v oblasti kybernetické bezpečnosti.

ÚOOÚ: V ČR se uskutečnilo evropské finále soutěže v kybernetické bezpečnosti
Foto: uoou.cz
Popisek: Úřad pro ochranu osobních údajů - logo

Celkem 19 národních týmů změřilo své schopnosti v penetračních testech, kryptografii, reverzním inženýrství, forenzní analýze a dalších úlohách. Vítězem letošního ročníku se nakonec stal tým z Německa.

Téma kybernetické bezpečnosti a s ní související úniky dat zasahuje do oblasti ochrany osobních údajů. Úřad pro ochranu osobních údajů proto dlouhodobě podporuje Národní soutěž v kybernetické bezpečnosti, tak i letošní celoevropské měření sil, které je skvělým srovnáním schopností národních týmů.

„Problematiku kybernetické bezpečnosti je nutné brát velmi vážně. Pro ochranu osobních údajů je nezbytné, abychom si vychovávali IT talenty a odborníky. Nesmíme ale zapomínat ani na osvětu a popularizaci, na vzdělání pedagogů i rodičů, kteří povědomí o ochraně soukromí a rizicích světa internetu mají předávat dětem. Stále platí, že v oblasti kybernetické bezpečnosti nejen v souvislosti s ochranou osobních údajů je nejslabším článkem uživatel,“ uvedl Petr Jäger, místopředseda Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Soutěž v kybernetické bezpečnosti je od roku 2014 každoročně pořádána některou z členských zemí EU pod záštitou Evropské agentury pro kybernetickou bezpečnost (ENISA).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…