ÚZSVM: Prodej šesti pozemků na Ostravsku přinesl více než 500 000 korun

21.06.2021 22:54

ÚZSVM v Ostravě prodal přímým prodejem šest pozemků za celkovou částku 530 000 Kč. Šest sousedních pozemků o celkové výměře celkem 515 m2 se nachází na území ostravského městského obvodu Slezská Ostrava, v místní části Hrušov.

ÚZSVM: Prodej šesti pozemků na Ostravsku přinesl více než 500 000 korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky v 80. letech původně sloužily jako součást manipulační plochy pro skladování obalů v areálu spotřebního družstva Budoucnost Ostrava, další vlastník pozemky užíval na základě nájemní smlouvy jako zázemí, na jejich odkoupení však neměl dostatek volných finančních prostředků. V současné době pozemky tvoří parkovací plochu u budovy prodejny stavebních výrobků. Tento obchod pozemky koupil.

Sjednocením vlastnictví nemovitostí v areálu se kupujícímu otevírají lepší možnosti pro správu a další rozvoj podnikání. Stát na oplátku získal za nepotřebný majetek finanční prostředky do státního rozpočtu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…