ÚZSVM: Základna stanového tábora po dětské psychiatrické nemocnici má nového vlastníka

23.08.2020 22:27

ÚZSVM v Písku prodal právnické osobě za kupní cenu 156 000 Kč stavbu a stavební pozemek pod touto stavbou v katastrálním území Kolišov.

ÚZSVM: Základna stanového tábora po dětské psychiatrické nemocnici má nového vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Na ÚZSVM se obrátila Dětská psychiatrická nemocnice Opařany s výzvou k převzetí základny bývalého dětského stanového tábora včetně stavebního pozemku, neboť tento majetek je pro ně již nepotřebný a nevyužitelný.

Tato stavba byla postavena na dvou stavebních pozemcích, přičemž druhý stavební pozemek byl cizího vlastníka. Stavba se nacházela uprostřed lesů v blízkosti rybníka a sloužila jako základna pro stanový tábor. Neměla žádnou elektrickou instalaci, rozvod vody ani sociální zařízení. Byla užívána pro uskladnění stanových železných konstrukcí, či jako kuchyňka nebo sklad. Okolo stavby se dále nacházely movité věci, které sloužily k provozu tábora.

Dětská psychiatrická nemocnice stavbu vyklidila a předala ÚZSVM. Po převzetí byly tyto nemovité věci nabídnuty široké veřejnosti ve výběrovém řízení s aukcí s tím, že k tomuto majetku má předkupní právo majitel druhého stavebního pozemku. Výběrové řízení bylo úspěšné, do prvního kola se přihlásili manželé, kterým se stavba v lesích a v blízkosti rybníka líbila a nabídli cenu ve výši 156 000 Kč. Avšak na základě zákona musel být dále osloven majitel druhého stavebního pozemku s nabídkou předkupního práva.

Právnická osoba měla o stavbu a stavební pozemek zájem a uplatnila své předkupní právo. Nový majitel má v katastrálním území Kolišov ve svém vlastnictví i další nemovité věci a tento další majetek bude pro něj jistě využitelný.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…