Vegall Pharma: Plánujete s partnerem dítě? Zakažte mu vepřové a notebook na klíně

23.02.2014 19:00

Otázka mužské plodnosti je stále palčivější. Uvádí se, že má v současnosti problém s kvalitou spermií až 40 % světové mužské populace. Pánové si však často neuvědomují, že jakost spermií svým chováním do značné míry sami negativně ovlivňují. Pijí přemíru alkoholu, pěstují špatnou životosprávu nebo pracují s notebookem na klíně. V tomto článku představíme základní chyby ovlivňující plodnost, kterých se muži vědomě dopouští. Zároveň poradíme, jak lze napáchané škody odstranit.

Vegall Pharma: Plánujete s partnerem dítě? Zakažte mu vepřové a notebook na klíně
Foto: VEGALL Pharma
Popisek: VEGALL Pharma

Chyba č. 1: Uzeniny a červené maso

Nadměrná konzumace uzenin, vepřového či hovězího masa nebo třeba párků se na kvalitě spermií mužů značně podepisuje. Tyto potraviny v sobě totiž mají vyšší obsah chemických látek a pesticidů, které negativním způsobem ovlivňují mužské hormony. Příprava pokrmů z těchto surovin je navíc často spojena s přepalováním tuku, který kondici spermií rovněž neprospívá. Pozitivně naopak působí konzumace ryb, zvýšený příjem ovoce a zeleniny, luštěnin a obilovin. Pohlídat by si muži měli rovněž dostatečný příjem zinku a selenu. "Tyto látky jsou pro mužskou plodnost velice důležité. Selen totiž přispívá k normální spermatogenezi, tedy tvorbě mužských pohlavních buněk, která je pro plodnost klíčová. Spermatogeneze je samozřejmě ovlivňována také pohlavními hormony, zejména testosteronem. Proto by muži měli konzumovat rovněž zinek, který napomáhá udržení normální hladiny tohoto hormonu. Zinek navíc působí pozitivně také na samotnou reprodukci," objasňuje účinky látek Petr Galle ze společnosti Vegall Pharma, která nabízí mužům přírodní preparát Fertilan s obsahem zinku a selenu. Podstatný je rovněž příjem vitaminu C a B.

Chyba č. 2: Horké koupele a notebook na klíně

Zásadním způsobem kvalitu spermií a s ní spojenou plodnost ovlivňuje vysoká teplota. Mužské pohlavní buňky by měly mít v ideálním případě o dva až tři stupně nižší teplotu, než je teplota lidského těla. Právě z tohoto důvodu jsou varlata umístěna vně. Rozehřátý laptop položený na klíně či břiše může však způsobit zvýšení teploty spermií až o 3 stupně. Notebook navíc, stejně jako mobilní telefon v kapse u kalhot, vysílá vysokofrekvenční záření, které spermiím a jejich kvalitě neprospívá. Vhodným způsobem se na plodnosti nepodepisují ani časté horké koupele, vyhřívané sedačky nebo pravidelné návštěvy sauny. Pozitivní informací je však možnost nápravy. Pokud se budou muži po určitou dobu těmto negativním vlivům vyhýbat, kvalita a hustota jejich spermií by se měla postupně opět zlepšovat.

Chyba č. 3: Alkohol a cigarety

Požívání alkoholických nápojů v nadměrném množství, časté kouření či dokonce užívání drog má na pohyblivost a zdraví spermií samozřejmě velice negativní vliv. Konzumace alkoholických nápojů má za následek zánik mužských pohlavních buněk, snižuje jejich životaschopnost a navíc může způsobovat narušení mnohých důležitých kontaktů mezi mozkem a pohlavními orgány. Nikotin obsažený v cigaretách zase vyvolává vyplavení takzvaných katecholaminů, což způsobuje zúžení cév a snížení přítoku krve do topořivých těles. Dlouhodobé kouření proto často způsobuje úplnou impotenci. Podle argentinských odborníků pak může alkohol současně v kombinaci s cigaretami mužskou plodnost zničit dokonce úplně. Zhoubný vliv obou negativních faktorů se v tomto případě totiž ještě propojuje a násobí. Jediná rada je v tomto případě maximálně omezit alkohol a přísun nikotinu do těla. Pro zjištění napáchaných škod si mohou muži nechat vypracovat svůj spermiogram, který odhalí pH, koncentraci spermií, jejich celkový počet, pohyblivost či třeba vitalitu.

O společnosti Vegall Pharma, s. r. o.

Firma VEGALL Pharma, s.r.o., vznikla v roce 2005 transformací ze společnosti Pavel Galle, Vegall. Jejími zakladateli jsou Petr a Pavel Galle, kteří podnikali v oboru zásobování lékáren již od roku 1995. V roce 1998 se jim podařilo úspěšně zahájit spolupráci s rakouským výrobcem doplňků stravy se včelími produkty. Ve spolupráci s rakouskými a českými lékaři pečlivě vybírají a vytvářejí nové přípravky, které uvádějí na trh. Ne o každém preparátu, který je v současnosti v českých lékárnách, lze říci, že by prošel tak náročnými testy kvality, vlastností a původu složek, které Vegall Pharma vyžaduje u vlastních přípravků. Jejich produkty již roky pomáhají ženám a mužům a jsou ověřenou zárukou kvality a bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…