Velebný (ČSSD): V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Hasiči i záchranáři budou mít příjemné zázemí

15.03.2016 22:00

Ve Městě Albrechticích za poslední období vzniklo zcela nové integrované výjezdové centrum hasičů a záchranné služby. Slavnostního otevření střediska za necelých 28 milionů korun se zúčastnil poslanec Ladislav Velebný.

Velebný (ČSSD): V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Hasiči i záchranáři budou mít příjemné zázemí
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný se zúčastnil slavnostního otevření nového a moderního Integrovaného výjezdového centra pro dobrovolné hasiče a záchrannou službu ve Městě Albrechticích. Stalo se tak v úterý 15. března 2016 v 11.00 hodin. „V našem kraji jsme odvedli další kus práce. Je důležité poděkovat našim zástupcům Moravskoslezského kraje, jak vedení, tak i krajským zastupitelům, úředníkům a zástupcům regionální rady. Jsem velmi rád, že ve Městě Albrechticích je vybudované profesionální a moderní výjezdové centrum pro hasiče a záchrannou službu,“ řekl poslanec Ladislav Velebný.

Ve Městě Albrechticích jde o novostavbu pro dobrovolné hasiče a zdravotnické záchranáře, kteří se přestěhovali z nevyhovujících a zastaralých prostor do moderní novostavby. Práce na stavbě Integrovaného výjezdového centra odstartovaly v únoru loňského roku. Stavba si vyžádala necelých 28 milionů korun, téměř 24 milionů se podařilo získat z evropských peněz, zbytek doplatil kraj ze svého rozpočtu. „Je to další důležitá stavba v našem bruntálském regionu. Hasiči i záchranáři tak budou mít příjemné zázemí, ze kterého vyjíždí k záchraně našich spoluobčanů a jejich majetků a často při tom nasazují své životy. Je to další pozitivní krok vpřed při budování výjezdových center v našem regionu,“ dodal Velebný.

Jednotka Sboru dobrovolných hasičů Města Albrechtic dosud sídlila v budově hasičské zbrojnice z roku 1974, pracovníci Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje obývali provizorní prostory, sloužící původně jako kanceláře. Nyní už se dobrovolní hasiči i zdravotničtí záchranáři v nové dvoupodlažní budově zabydleli. Jednotka sboru dobrovolných hasičů má k dispozici prostorné garáže s myčkou pro čtyři hasičské vozy, v oddělené části budovy je další garáž pro vozidla záchranářů. Obě složky integrovaného záchranného systému mají odpovídající komfortní zázemí potřebné pro svou práci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…