Veřejný ochránce práv: Blahopřejeme Equinetu k 10 letům činnosti

09.10.2017 22:29

Evropská síť Equinet sdružující národní orgány a centra rovného zacházení slaví 10 let své činnosti. Při této příležitosti pořádá v úterý 10. 10. v Bruselu výroční konferenci „Společně za rovnou Evropu“.

Veřejný ochránce práv: Blahopřejeme Equinetu k 10 letům činnosti
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

Účastní se jí zástupci evropských antidiskriminačních orgánů včetně ombudsmanky Anny Šabatové, zástupci institucí Evropské unie, nevládních organizací, vlád a parlamentů aj.
Equinet byl založen, aby poskytoval podporu, informace, vzdělávání a prostor pro výměnu zkušeností organizacím, které na národní úrovni prosazují právo na rovné zacházení a chrání před diskriminací. V současné době sdružuje Equinet 46 organizací ze 34 evropských zemí. Na evropské úrovni prosazuje témata týkající se diskriminace, pomáhá prosazovat rovné zacházení a zasazuje se o nezávislé fungování národních antidiskriminačních organizací. Jen s nezávislými a efektivními národními orgány rovného zacházení může Evropa jako celek dosáhnout rovnosti a nediskriminačního přístupu napříč společností.

Konference k 10. výročí činnosti nejen zhodnotí dosažený pokrok v oblasti rovného zacházení, ale bude se věnovat i novým výzvám a trendům v ochraně před diskriminací. Mezi řečníky nechybí první viceprezident Evropské komise Frans Timmermans, komisař pro lidská práva Rady Evropy Nils Muižnieks, ředitel Evropské agentury pro základní práva (FRA) a další. Hostitelkou společenské oslavy výročí je evropská komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová.

Videa představující činnost Equinetu:

Za férovější společnost

Podpora rovného zacházení napříč Evropou (se zapojení vedoucího oddělení rovného zacházení Kanceláře veřejného ochránce práv Petra Poláka, který je současně členem vedení Equinetu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…