Zaměstnanci ČSOB splní vánoční přání 211 dětem z dětských domovů

22.12.2013 12:05

Stalo se již tradicí, že na konci roku zaměstnanci ČSOB plní vánoční přání dětí z dětských domovů. Letos se díky darům od lidí z banky podaří rozzářit 211 párů dětských očí v dětských domovech Dlažkovice, Korkyně, Mašťov, Planá u Mariánských Lázní, Potštejn, Unhošť a Vrbno pod Pradědem.

Zaměstnanci ČSOB splní vánoční přání 211 dětem z dětských domovů
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Tím odpovědné chování zaměstnanců banky ale zdaleka nekončí. Každoročně darují svůj čas, znalosti, peníze, věci, ale také kus sebe sama. Například dobrovolnických dnů se letos zúčastnilo a pomohlo tak neziskovým organizacím 622 zaměstnanců.

„ČSOB dlouhodobě podporuje filantropii a dobrovolnictví svých zaměstnanců, a proto pro ně připravuje různé dobročinné aktivity, do kterých se mohou zapojit. Například zaměstnanci, kteří průběžně ve svém volném čase pomáhají v nějaké organizaci, pro ni mohou žádat o finanční podporu z grantového fondu ČSOB a Era Pomáháme společně. V tomto roce jsme tak podpořili 39 projektů celkovou částkou 952 776 korun,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB.

Lidé z banky rovněž pravidelně přispívají do sbírek, které ČSOB pořádá – ať už finančních či věcných. Letos se například zaměstnanci ze všech koutů republiky zapojili do povodňové sbírky ve prospěch Domova Sue Ryder, který byl vyplaven pražským Botičem. Stejnou částku jako zaměstnanci věnovala ČSOB, takže celkový dar činil 40 790 korun. Ve prospěch téže organizace a jejích dobročinných obchodů proběhly také dvě věcné sbírky.

Mezi zaměstnanci jsou oblíbené i charitativní aukce na firemním intranetu. V roce 2013 proběhlo pět aukcí fotek, jejichž autory jsou také zaměstnanci. Vydražená částka činila celkem 87 064 korun. Peníze pomohly neziskovým organizacím ADRA, Asociace organizací neslyšících, nedoslýchavých a jejich přátel, Česká asociace paraplegiků, Správa CHKO Český ráj, Spolek pro ochranu Prokopského a Dalejského údolí a Pražský spolek ochránců zvířat.

Další společensky odpovědnou aktivitou zaměstnanců banky je darování krve nebo krevních složek.  V letošním roce kampaň nazvaná „Daruj krev, daruješ zdraví!“ proběhla již počtvrté a zapojilo se do ní 297 zaměstnanců, přičemž někteří z nich byli na odběrech i víckrát.

Zaměstnanci ČSOB a Ery také pomáhají sportem. Už několik let po sobě běhají v rámci pražského půmaratonu a maratonu pro Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové. Díky finančnímu příspěvku ČSOB za každý jejich uběhnutý kilometr tak přispívají na kompenzační pomůcky pro zdravotně postižené. Letos se Běhu pro dobrou věc zúčastnilo 393 běžců, kteří vyběhali 562 800 korun. Tradiční je také benefiční fotbalový turnaj pro Domov Sue Ryder. V jeho posledním ročníku dopomohli fotbalisté ČSOB k výtěžku ve výši 922 070 korun.

Ve všech těchto aktivitách bude ČSOB pokračovat i v příštím roce a doufá, že se do nich zapojí ještě více zaměstnanců.

O ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Na českém trhu působí skupina ČSOB zejména pod obchodními značkami ČSOB, Era, Poštovní spořitelna, Hypoteční  banka a ČMSS. Své služby skupina ČSOB poskytuje všem typům zákazníků, a to jak fyzickým osobám, tak malým a středním podnikům, korporátní a institucionální klientele. Do produktového portfolia skupiny ČSOB patří financování potřeb spojených s bydlením (hypotéky a půjčky ze stavebního spoření), pojistné produkty a penzijní fondy, produkty kolektivního financování a správa aktiv i specializované služby (leasing a factoring). Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení. V rámci konceptu bankopojištění nabízí také produkty sesterské ČSOB Pojišťovny.

Era a Poštovní spořitelna jsou součástí Československé obchodní banky a. s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…