Řecká vláda hradí náklady s karanténou, v Egyptě vyjde noc až na 100 eur, JIPka na 900 eur

22.07.2021 11:02 | Bleskově

Mezi nejvíce vyhledávané destinace pro letošní leteckou dovolenou patří Bulharsko, Řecko, Španělsko, Turecko či Egypt. V době pandemie COVID-19 zde mohou návštěvníky potkat dva druhy komplikací. Jedná se o samotné onemocnění koronavirem nebo nařízenou karanténu, do které ve všech těchto zemích, kromě Egyptu, musí nastoupit i člověk, který přišel s nakaženým do kontaktu. Řešení vzniklých komplikací a s nimi související náklady se napříč zeměmi ale dále liší. Zatímco například v Řecku a Turecku hradí pobyt v karanténě místní vláda, v Egyptě si musí lidé připravit až 100 eur za noc.

Řecká vláda hradí náklady s karanténou, v Egyptě vyjde noc až na 100 eur, JIPka na 900 eur
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Pozitivní pacient v Bulharsku musí nastoupit do karantény v původním ubytování na dva týdny. Osoba, která s ním přišla do kontaktu, v karanténě stráví deset dní. Cena za ubytování po dobu karantény odpovídá danému typu ubytování. Ukončení karantény je pak možné na základě negativního testu po skončení karantény.

Do karantény musí v Řecku nastoupit COVID-19 pozitivní osoba i další, se kterými přišel pacient do styku. V Řecku jsou pro tyto případy vybrané hotely. Nutné je řídit se pokyny od místí hygienické stanice a místními nařízeními. „Pokud musí klienti nastoupit v Řecku do karantény, apelujeme na ně, aby obratem kontaktovali asistenční službu pojišťovny, která jim pomůže situaci řešit,“ řekl Vlastimil Divoký z ERV Evropské pojišťovny. „Ačkoli náklady na ubytování hradí řecká vláda, doporučujeme sjednat takové pojištění, které kryje náklady na náhradní dopravu zpět do ČR,“ dodal.

Přehled karantény a nákladů, zdroj: ERV

Pozitivní pacient v Turecku musí nastoupit do karantény v původním ubytování. Pro pacienta bez příznaků je stanovena na 14 dní v případě, že není hospitalizovaný více než 24 hodin. Desátý den je pak možné provést test, přičemž pokud vyjde negativní, karanténu je možné ukončit. Pokud však test vyjde pozitivní, karanténa se opakuje. 

Do pětidenní až sedmidenní karantény musí nastoupit v Egyptě pouze COVID-19 pozitivní osoby, pro které je vyhrazeno samostatné patro v hotelu. Cena se pohybuje v rozmezí 50-100 EUR za noc. Závažné případy onemocnění jsou léčeny v nemocnici. Pokud musí být pacient umístěn na JIP, náklady šplhají až do výše 900 EUR za den.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…