„Dokud je čas.“ Šarapatka po střelbě na Fica hrozí Babišovi, Okamurovi a Klausovi

16.05.2024 9:10 | Monitoring

Zdeněk Šarapatka, někdejší člen Rady ČT popsal útok na slovenského premiéra Roberta Fica jako hrozivý a jedním dechem dodal, že se Fico podílel na prohlubování nenávisti ve slovenské společnosti. A varoval některé české politiky, např. Tomia Okamuru či Miloše Zemana, Václava Klause, aby změnili směr svých výroků. Jenže tím to neskončilo. Ve veřejném prostoru zaznívají i další ostrá slova.

„Dokud je čas.“ Šarapatka po střelbě na Fica hrozí Babišovi, Okamurovi a Klausovi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

Někdejší člen Rady ČT, dnes publicista a také muž, kterému se po soudním verdiktu musel omluvit český stát za výroky někdejšího prezidenta Miloše Zemana. To vše je Zdeněk Šarapatka. Teď se vyjádřil k útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, který podle Šarapatkova názoru postavil na Slovensku normalizační kulisy.

Ví se, že útok provedl jedenasedmdesátiletý slovenský spisovatel Juraj Cintula v Handlové na Slovensku. Ví se, že Fico byl s několika kulkami v těle v ohrožení života, ale naštěstí přežil.

„Neznáme motivy. Zato však hrozivé záběry: Slovenský penzista, co píše básničky, vystřílel na Fica snad celý zásobník. Zuřivě, z blízkosti, aby pak zůstal stát bez snahy o útěk s vědomím následků, které ho čekají. Šakal to nebude. Možná frustrát, co přišel o rozum v normalizačních kulisách Ficova režimu,“ napsal hned na úvod tématu Šarapatka na sociální síti X.

A hned poukázal na to, že poslanci vládní koalice, místo aby se pokusili uklidnit situaci, hned z útoku obviňují média, lídra strany Progresivní Slovensko Michala Šimečku a mluví o občanské válce.

„Šílený není jen tenhle čin samotný. Hnusný je rovněž tyátr proruské kolony, v němž Blaha a Danko, zarytí milci Putina od tamních poslanců, hned poté veřejně ‚obracejí pistoli‘ na lídra Šimečku a kritická média, viní je z Ficovy ‚krve na rukou‘ a činí z nich pro změnu snadný terč Ficových příznivců. Horší to zjevně být nemůže: Před špitálem namísto klidu a rozvahy za tepla huláká ministr vnitra o ‚občanské válce‘. A jeho kontrolní přítomnost na sále s ministrem obrany, kde čučí pod ruku lékařům, jak zápasí o život šéfa vlády a partaje, je už jak z kapitol osudu Stalina,“ podotkl Šarapatka.

A jedním dechem dodal, že Fico nese svůj díl viny na rozdmíchávání nenávisti ve slovenské společnosti. Za tuto spoluvinu musel zaplatit vysokou cenu. V nemocnici bojoval o život.

„Nenávist, arogance moci, agresivita, cenzura, sprostota bez hranic, co od něj a pohůnků v partaji schytává tamní hrad a svobodná média, výhrůžky, urážky rodin a příbuzných oponentů, ohnuté zákony, jež ničí svobody a mají krýt zločiny, zásahy do osnov vzdělání a odtud knuta jak za Tisa, flusání do tváře spojencům a brutální otočka na Východ, to všechno je pro svobodomyslné Slováky příčinou obrovské frustrace,“ uvedl Šarapatka.

Zdeněk Šarapatka promlouvá

Zdůraznil, že na pozoru by se měli mít i čeští politici, kteří rozsévají nenávist. Jmenoval šéfy hnutí ANO i SPD, Andreje Babiše a Tomia Okamuru. Jmenoval exprezidenty Václava Klause a Miloše Zemana. Jmenoval i pár dalších politiků včetně Jindřicha Rajchla.

„A zásluhou strůjců zla Babiše, Okamury, Konečné, Rajchla, Zemana nebo Klause ad. je tu frustrátů a odtud šílenců habaděj. A příklady táhnou. Uberte plyn, dámy a pánové. Dokud je čas,“ uzavřel Šarapatka.

A přidal společnou fotku Robert Fica a Andreje Babiše (ANO).

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zdeněk Šarapatka promlouvá

Jenže tím to neskončilo.

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov v diskusi pod příspěvkem konstatoval, že závěr může jen podepsat.

Zdeněk Šarapatka promlouvá

Herec Jiří Maryško se vrátil až do roku 2018, kdy byl premiérem taktéž Robert Fico a během jeho vlády došlo k nájemné vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky, kteří místo k oltáři zamířili bohužel na hřbitov. „Brzo budete mít nemilou návštěvu, mládeži,“ napsal k fotografii mladé dvojice a pravděpodobně tak nepřímo naznačoval, že Fico může po atentátu zemřít.

Atgentát na Roberta Fica

Šéfredaktor serveru Štandard Jaroslav Daniška v komentáři k atentátu napsal, že na počátku tohoto hrůzného činu stojí rozdělení slovenské společnosti. Nevracel se však ke konkrétnímu datu, ale k rozdělování voličů na méně vzdělané a vzdělanější. K náznakům, že někteří voliči jsou oproti jiným morálně na výši.

„Rozdělení společnosti se tu pěstuje už delší dobu. Začalo to falešnou pedagogikou a dělením voličů na méně či více vzdělané, jako by někteří mohli být méně či více morální. Snad si konečně uvědomíme, že jedno Slovensko se nemůže cítit morálně nadřazené jinému. Že jedna část spektra se nemůže označovat za slušnější a chovat se agresivně vůči druhé. Jen polovina národa tu nemá monopol na strach a nenávist. Pěstování obrazu nepřítele už dávno překročilo rozumné meze. Tón však neudávají nevzdělaní vesničané nebo zaostalí věřící. Po dnešku to musí být jasné každému,“ napsal Daniška.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zatím se bohužel nejfanatičtěji, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTraper , 16.05.2024 12:40:17
projevují a projevovali tzv "demokratické" síly. Vzpomeňme si jen na fanatické demonstrace Milonu chvilek. Na házení pet láhví na Babiše. Na útoky rajčaty na prezidenta Zemana v době státní návštěvy německého prezidenta. Na šibenice na demonstracích pro Babiše. Na vyvěšování pytle s mrtovolami na ministerstvu panem Rakušanem. Na nenávistnou rétoriku každý den vůči "trestně stíhanému premiérovi" při vynyšlené pseudokauze Na zákaz Slovákům adezolátům paní ministryně Černochové. Co k tomu dodat? Kdo tady vyvolává nenávist jistě všichni tušíme. Babiš nepotlačoval demonstrace. Za Babiše se nevyhazovalo z práce a z děkanských míst. Nezakazovaly se jinak smýšlející weby. Nešířila se z vládních míst nepřátelská rétorika vůči Rusku. Žilo se dobře, vysoká životní úroveň Bohužel je ale Slovák a miliardář a to se neodpouští.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

19:20 „Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

Youtuber Starej fotr se vydal do ulice Politických vězňů v Praze, kde podle jeho slov sídlí klub KSČ…