Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13.05.2024 13:08 | Tisková zpráva

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu. Už v polovině dubna odstartovala sezona na minigolfu u letního koupaliště a otevřely se i brány sousedního trampolínového parku. Z pěti tenisových kurtů v areálu SK Kladno zmizely přetlakové haly a šestý dostal novou antuku.

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Minigolf s adventure prvky je integrovanou součástí Letního koupaliště Sletiště od roku 2022. Do začátku koupací sezony je přístupný přes sousední trampolíny, během koupací sezony je vstup na něj zahrnut v ceně vstupu na koupaliště. Základní vstupné na 90 minut hry činí 90 korun, děti do 15 let zaplatí o 30 korun méně. Osmnáct drah s překážkami z akátového dřeva vyzkouší zručnost hráčů hned na několik způsobů. Každá dráha vyžaduje rozdílný přístup k úderům, jejich směru a intenzitě. Na aktivně strávené rodinné odpoledne je minigolf jako dělaný.
minigolf upoutávka

Děti zase potěší otevření trampolínového parku s prostornou vzduchovou bublinou a celkem deseti trampolínami. Jednorázové vstupné na 20 minut činí 50 korun, čtyřicetiminutová vstupenka 80 korun. Trampolínový park je po předchozí domluvě možné pronajmout pro uzavřenou společnost.

Na letní sezonu se chystá také Tenisový areál SK u Stadionu Františka Kloze. Kromě pěti kurtů s antukovým kobercem, které přes zimu zakrývaly přetlakové haly, bude na letní sezonu připraven i antukový centrální dvorec.

„Centrální kurt byl v neutěšeném stavu, antukou prorůstala tráva, povrch byl už hodně špatný. Místo drobné údržby jsme dvorec před startem sezony nechali z gruntu předělat. Povrch jsme strhli do základu a připravili prakticky nový. Hráči by to měli pocítit,“ říká jednatel Sportovních areálů města Kladna Jiří Chvojka.

Jeho tým v květnu pozvolna začíná s přípravami na otevření letních koupališť. Ta by letos měla být v provozu v běžném režimu. U Sletiště koupací sezona v závislosti na počasí odstartuje už během června, v Bažantnici až o letních prázdninách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

22:28 Ústí nad Labem: Vedení města ocenilo úspěšné tanečnice

Členové Dance Center Marverci přivezli z nedávného Mistrovství Evropy Best Dance Group zlaté medaile…