Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2024 14:07:00

Migrační pakt. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity

Migrační pakt. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

 Kdysi jsme byli země, která se jasně a jednoznačně postavila společně se svými spojenci z V4 proti sebevražedné politice Bruselu, proti neschopnosti čelit nelegální migraci a povinným kvótám. Po dva a půl roce vládnutí pětikoalice jsme země, která aktivně pomáhala protlačit do “horké fáze” migrační pakt prosazující tzv. povinnou solidaritu neboli povinné kvóty, ze kterých se lze pouze draze vyplatit. To je pro mnohé z nás velmi hořká pilulka, která se jen těžko polyká.

14. květen si budeme navíc připomínat jako den, kdy se Česká republika alibisticky zdržela a pro Rakušanův tolik chtěný pakt ani nehlasovala.

Jaké budou konečné důsledky ještě nevíme a vědět nemůžeme. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity a možnost rozhodovat o tom, koho chceme a za jakých podmínek na svém území. Dosavadní zkušenosti nám říkají, že Komise svých nových možností při posílení vlastního vlivu při praktické realizaci migračního paktu určitě využije. Některým pokušením nelze odolat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama