Petr Fiala

  • SproK
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.04.2024 14:30:59 - Bělka

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou identifikovat? Jsou přeci taky účastníky silničního provozu a všichni ostatní musí nějakou identifikaci mít. A co mě ještě vadí je, že se pořád staví něco pro cyklisty - stezky, pruhy, parky, ale co třeba stezky pro matky s dětmi, aby nemuseli kličkovat mezi cyklisty? Nebo pro pejskaře? Ono i ty pruhy na silnicích pro cyklisty jsou často na úkor bezpečnosti na silnicích a pořád přibývají další

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Arnold Rimmer, www, Alena F.

Odpověď

30.04.2024 9:23:05 - Petr Fiala
 Dobrý den. To je zajímavý nápad, aby kola měla nějakou viditelnou evidenci. Přestupek ale spáchá spíš ten, kdo kolo řídí. Za mne je správné budovat cyklostezky tam kde mají smysl a odvedou cyklistu z frekventované silnice. Tím se zvýší bezpečnost provozu.