Celní správa: Prohřešky na dálnicích

14.05.2024 19:02 | Tisková zpráva

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušníci Celního úřadu pro Liberecký kraj tak měli plné ruce práce.

Celní správa: Prohřešky na dálnicích
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Tomu také odpovídaly nečastější prohřešky na silnicích. Jedním z nich byl nadlimitní dovoz tabákových výrobků. Celkem celníci v Libereckém kraji zajistili téměř osm tisíc kusů cigaret s únikem na spotřební dani přes 32 tisíc Kč. Při kontrolách se kolegům z odboru dohledu také podařilo vybrat za posledních čtrnáct dní téměř 34 tisíc korun na neuhrazených pokutách.

Dalším nejčastějším prohřeškem byly, s cestováním úzce spojené, dálniční známky. Kolegové z oddělení kontrol zpoplatněných komunikací zaznamenali 87 případů, kdy se lidé vydali na zpoplatněné úseky dálnice D10 bez zaplaceného dálničního poplatku. Celníci při těchto kontrolách uložili hříšníkům pokuty ve výši 152 500 korun.

Nezapomeňte si tak před cestou zkontrolovat platnost dálniční známky, kterou ověříte na oficiálních stránkách www.edalnice.cz pouhým zadáním registrační značky vozidla. Na této stránce si také lze dálniční známku zakoupit. Při nákupu dálniční známky přes internet však dávejte pozor na přeprodej, doporučujeme proto zakoupit dálniční známky pouze na oficiálních stránkách www.edalnice.cz. Na této stránce jsou dálniční známky za zákonem stanovenou cenu a nejsou připočítávány žádné další poplatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…