MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

14.05.2024 13:04 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy Základní školy a Mateřské školy ZRAK na náměstí Míru v Praze 2 a zároveň rozhodla o zahájení zadávacího řízení k zakázce po splnění zákonných podmínek. V rámci přestavby školy, která je určena pro žáky s poruchami zraku, je například v plánu vznik 8 nových učeben, 3 kabinetů pro pedagogy nebo studovny. Stávající kapacity se tak navýší minimálně o 30 žáků s potřebou speciálního vzdělávání. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 34 300 000 Kč bez DPH.

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Věřím, že každé dítě má právo na kvalitní vzdělání. Podpora rekonstrukcí škol pro žáky se speciálními potřebami by měla být naší prioritou, protože zvyšující se počet pražských žáků je znatelný ve všech stupních a druzích vzdělávání. Tato rekonstrukce nejenže zvýší kapacitu až o 30 žáků, ale zároveň poskytne i komfortní zázemí pro pedagogy a asistenty. Postupně se nám daří investovat i do dalších vzdělávacích zařízení pro děti se speciálními potřebami, například také do Mateřské školy a Střední školy Aloyse Klara či do Základní školy pro žáky se specifickými poruchami chování na Zlíchově,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast školství Antonín Klecanda.

„Schválená investice jde na správnou věc. Jednak se prostory efektivněji využijí, hlavně ale zajistíme vzdělání více žákům s vadou zraku. Podporujeme vzdělávání všech Pražanů a nezapomínáme ani na ty, kteří bojují s nějakým zdravotním handicapem,” uvádí primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda.

Záměrem hlavního města je rekonstruovat páté nadzemní podlaží objektu v Praze 2, kde se v současnosti nachází internát pro žáky školy, který zahrnuje 12 pokojů se zázemím a vychovatelnou. Kapacita je ale naddimenzovaná a pokoje jsou prázdné. Nově jsou tak místo části internátu navrženy nové učebny.

Vzniknout zde má 8 nových učeben a 3 kabinety pro pedagogy. Přestavbou prostor se tak navýší kapacity minimálně o 30 žáků s potřebou speciálního vzdělávání. Zároveň budou k dispozici sborovny a pracovní zázemí pro zhruba 8 pedagogů a 8 asistentů pedagoga. Stávající internát zůstane částečně zachován s kapacitou 5 pokojů a zázemí. Hygienické zázemí pak bude vybudováno podle současných standardů.

V neposlední řadě je v plánu v nových prostorách otevřít společenskou místnost se studovnou, která bude sloužit jak potřebám školy, tak potřebám internátu. Zároveň zůstane zachována kuchyňka, prádelna, některé skladové prostory, ošetřovna žáků nebo keramická dílna. Nově bude také modernizován výtah a budou provedeny práce spojené s výstavbou nových elektroinstalací nebo vzduchotechniky. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 34 300 000 Kč bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

11:44 Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

Společnost Eldis Pardubice, přední český výrobce aktivních radarových systémů, si připsala další výz…