ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 199 milionů korun

13.05.2024 16:17 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) hledá definitivního vlastníka pro výjimečný historický areál Hanáckých kasáren v Olomouci. Na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil šesté kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí.

ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 199 milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Minimální cena za tuto výjimečnou nemovitost činí v tomto kole 199 milionů korun. ÚZSVM přistoupil k vyhlášení elektronické aukce poté, co byl v jeho prostorách ukončen provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině, a také poté, co Olomoucký kraj odmítl bezúplatné převzetí tohoto areálu.

Elektronická aukce areálu Hanáckých kasáren s minimální vyhlašovanou cenou 199 milionů korun bude zahájena 21. května 2024 v 10 hodin a potrvá do 22. května 2024 do 10 hodin. Do elektronické aukce se může přihlásit každý, kdo splní podmínky a před jejím začátkem (tj. do 20. května) složí kauci ve výši 20 milionů korun.

Aby aukce byla úspěšná a přinesla vítěze, musí v ní padnout alespoň jeden příhoz, a to nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 199 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun. Veřejnost pak může průběh elektronické aukce sledovat online na webu www.nabidkamajetku.cz. Další podrobnosti k prodeji naleznete zde.

V případě úspěšného výběrového řízení ÚZSVM umožní Olomouckému kraji, městu Olomouc nebo Univerzitě Palackého v Olomouci tzv. „dorovnání“ nejvyšší nabídky ve výběrovém řízení.

Památkově chráněný objekt z 19. století, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v roce 2020 schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

ÚZSVM v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině poskytl na základě výpůjčky Olomouckému kraji prostory historické budovy Hanáckých kasáren za účelem zřízení a provozování KACPU, a to po celou dobu, kdy tento provoz zajišťoval právě Olomoucký kraj. Objekt Hanáckých kasáren byl následně užíván Správou uprchlických zařízení pro potřeby KACPU až do konce ledna letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

11:44 Eldis upevňuje svoji pozici v Indii. Přidá dalších 20 nových radarů

Společnost Eldis Pardubice, přední český výrobce aktivních radarových systémů, si připsala další výz…