Zoo Liberec: Nová letní scéna Lidových sadů zahajuje sezónu

15.05.2024 13:04 | Tisková zpráva

Již tuto středu 15. května se uskuteční první koncert na zbrusu nové letní scéně, která vznikla v prostorách Dětského koutku v Lidových sadech. Hřiště, které přes den slouží dětem, se tak ve večerních hodinách promění v kulturní klub pod širým nebem. Na programu je celá řada hudebních koncertů, letní kino i několik divadelní představení. Prvním interpretem, který zde vystoupí, bude česká písničkářka Lucie Redlová.

Zoo Liberec: Nová letní scéna Lidových sadů zahajuje sezónu
Foto: zooliberec.cz
Popisek: ZOO Liberec - logo

Historickou budovu Kulturního a společenského centra Lidové sady čeká rozsáhlá rekonstrukce, kvůli níž bude muset až do konce příštího roku uzavřít své brány veřejnosti.  Zoo Liberec, pod kterou kulturní středisko spadá, se rozhodlo v produkci kulturních akcí nadále pokračovat a vybudovalo alternativní letní scénu v areálu Dětského koutku. V prostorách, které kdysi sloužily jako výběh pro kozy kamerunské, vyrostlo nové dřevěné pódium a hlediště s kapacitou až 200 osob.  Pódium, které stavěli zruční pracovníci Lidových sadů svépomocí, vyšlo zoologickou zahradu přibližně na dvě stě tisíc Kč.

„Naší novou letní stage si můžete představit jako Experimentální studio pod širým nebem. Přes den tam budou probíhat programy pro děti a ve večerních hodinách se pak Dětský koutek promění v kulturní koutek pro dospělé. Připraveny máme nejenom hudební koncerty, ale i filmové večery nebo divadelní představení. Všechny akce budou open air a budeme hrát za každého počasí,“ říká vedoucí Kulturního a společenského centra Lidové sady, Michal Kadlec.

K sezení budou návštěvníkům k dispozici pohodlné židle a po dobu konání akcí bude také otevřen kiosek a bistro v Dětském koutku.

První akcí na této nové letní scéně bude vystoupení české folkové písničkářky Lucie Redlové, a to již tuto středu od 19.30. Dále v měsíci květnu v Dětském koutku vystoupí také šansoniérka Eva Candors, Robert Křesťan a Druhá tráva nebo kapela Nezmaři.  Vstupenky je možné zakoupit jak v předprodeji na portálu evstupenka,cz, tak i přímo na vstupu do koutku, vždy hodinu před zahájením akce.

Jsem moc ráda, že se tým Lidových sadů snaží částečně nahradit výpadek kulturních akcí v prostorách Lidových sadů po dobu rekonstrukce. Po dohodě budou akce probíhat jak ve večerních hodinách na nově postaveném podiu v dětském koutku, tak také v Liebigově paláci či Naivním divadle. Bude tak udržena kontinuita kulturních programů a za rok a půl se potkáme v nově zrekonstruovaném hudebním Kulturně kreativním centru Lidové sady“, uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Právě do Liebigova paláce byl totiž již v lednu tohoto roku přesunut cyklus tradičních abonentních koncertů. V těchto prostorách bude pokračovat až do konce června a novou sezónu, která startuje v září 2024, pak zahájí v Naivním divadle Liberec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

členství v EU

Dobrý den, jestli vás chápu dobře, tak jste před 20 lety byl pro vstup do EU, ale teď z ní chcete vystoupit. Co vás nejvíc zklamalo? A jestli tehdy byl podle vás náš vstup do EU nevyhnutelný, není i teď naše setrvání v ní nevyhnutelné? Protože EU asi ještě min nějaký čas existovat bude, a otázkou je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků

22:04 Celní správa: Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků

Celní úřad pro Plzeňský kraj se v měsících dubnu a květnu zapojil do regionální kontrolní akce s náz…