„Na mne taky štěkala.“ Dusno kolem Černochové roste

23.05.2023 9:44 | Ze sítí

Napětí mezi ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) a náčelníkem Generálního štábu armády ČR Karlem Řehkou zhoustlo natolik, že se do věci vložil i prezident Petr Pavel, vrchní velitel ozbrojených sil, a chce slyšet názory obou stran. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová v této souvislosti popsala svou vlastní zkušenost s ministryní Černochovou: „Na mne paní ministryně také hystericky ‚štěkala‘...“

„Na mne taky štěkala.“ Dusno kolem Černochové roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Před pár dny pronikla na veřejnost informace, že náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka chtěl rezignovat na svůj post pro neshody s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS). Té Jany Černochové, která ho na post náčelníka generálního štábu prosadila. Podle informací Deníku N jsou vojáci nespokojení, neboť Černochová zabředla do mikromanagementu a snaží se v armádě řešit i to, co by řešit nemusela.

„Paní ministryně má potřebu kontrolovat úplně všechno a začala dělat mikromanagement na generálním štábu,“ zaznělo od zdroje obeznámeného se situací, který si však nepřál být jmenován. Na jeho slova upozornil Deník N.

Teď půjde Černochová s Řehkou k prezidentovi Petru Pavlovi, k vrchnímu veliteli ozbrojených sil, který si chce poslechnout názory obou stran.

„V tuto chvíli nemáme dostatek informací, abychom se k situaci mohli vyjádřit. Mohu potvrdit, že pan prezident se o věc zajímá a chce si vyslechnout stanovisko dotčených aktérů,“ sdělila Seznam Zprávám mluvčí prezidenta Markéta Řeháková.

Z prostředí armády také zaznělo, že Černochová se víc zajímá o svůj PR obraz a ne o modernizaci armády.

„Ministryně se věnuje především svému mediálnímu obrazu a politickému PR a od toho se odvíjí všechno ostatní. Přetížení lidé jsou neustále úkolováni a zahlcováni nepodstatnými problémy a dokladováním mikroproblémů a nemají čas se soustředit na důležité strategické věci. Není možné nastavit dlouhodobé priority práce a držet se jich, protože veškerá činnost se řídí podle rozmarů a okamžitých potřeb ministryně,“ popsal podstatu údajných neshod další zdroj, který si taktéž nepřál být jmenován.

Nezávislá senátorka Jana Zwyrtek Hamplová na sociální síti Facebook prozradila, že i na ni ministryně Černochová „štěkala“, když si jako politička zvolená českými občany dovolila říct, že nesouhlasí s výcvikem ukrajinských vojáků na Libavé.

„Na mne paní ministryně také hystericky ‚štěkala‘, když jsem jako senátorka (zvolena občany své země) řekla na půdě Senátu v klidu svůj jasný – negativní – názor na přítomnost ukrajinských vojsk na Libavé... Ona dáma totiž oponenturu nepřipouští. Už dávno nemá v tak odpovědné funkci co dělat… Utečou kvůli ní skuteční profíci, protože s ní nevydrží… Hlavně že chtěla vyhlašovat válku na základě nepravdivé informace… Podobný člověk je v pozici ministra obrany nebezpečím… Pro všechny. Teď letěla podepsat do USA ‚zvací smlouvu‘. Historie se opakuje, jen s jinými vlajkami,“ vyjádřila svůj názor na smlouvu Česka a USA v oblasti obrany.

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ha ha ha...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJarouš777 , 23.05.2023 11:08:06
Na generálním štábu už se každej bojí říct své jméno, aby nebyl poslán na převýchovu na Libavu....

|  17 |  0

Další články z rubriky

Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

7:10 Váš umělec David Černý: Ročně 12 milionů od města Prahy a další dotace

Umělec David Černý se v debatě o svém nejnovějším díle „motýlů“, visících nad pražskými ulicemi, dov…