Je vítr, takže zákaz ohňů. Na „čarodky“?! Hejtmanka Pecková pod palbou

30.04.2024 18:01 | Monitoring

Influencer Ondřej Tesárek se na svém profilu na sociální síti X obrátil na hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou. Vadí mu chaos uprostřed podle něj nejdůležitějšího svátku roku. „Zastupitelstva i hasiči se hádají, jestli můžou, nebo nemůžou pálit čarodky za dohledu SDH,“ píše. Poukazuje tak na zákaz pálení ohňů, který pro dnešní den platí ve Středočeském kraji. Meteorologové totiž vydali výstrahu kvůli větru.

Je vítr, takže zákaz ohňů. Na „čarodky“?! Hejtmanka Pecková pod palbou
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

„Vážená Petro Pecková, díky za totální chaos uprostřed nejdůležitějšího svátku roku. Je to svátek, během kterého celá vesnice spolupracuje na postavení hranice a májky. Nejlepší období roku. V každý vsi se teď hádaj zastupitelstva i hasiči, jestli můžou, nebo nemůžou pálit čarodky za dohledu SDH a zda jsou, nebo nejsou 50 metrů od nějakého porostu nebo ne. A vy v Českém hydrometeorologickém ústavu vydat upozornění schválně na čas čarodějnic, kdy jsou všechny dobrovolné i profesionální jednotky v pozoru a přímo na místě, to je nějaký nový moderní přístup k požární ochraně?“ zeptal se Tesárek na svém profilu na sociální síti X.

Reagoval tak na skutečnost, kdy meteorologové vydali výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů. Ty hrozí kvůli teplu a větru na většině území ČR kromě východu a jihozápadu až do pátku. Ve Středočeském kraji se podle zpravodajství ČTK navíc od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách.  

„Čarodějnice jsou nejdůležitějším svátkem roku. A nemám vydat nějaké prohlášení, že bavit se, opít se a postavit májku můžete i bez toho ohně? Nebo mám nějak poroučet větru dešti?“ zeptala se následně v diskusi hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN). 

„Já tady vyvracím fámy, které vznikají blbou interpretací některých, kteří neumí ani číst, vydáváme k tomu tiskové zprávy, vysvětlujeme, a vy mi ještě nadáváte? Ta opatření jsou stejná tam, kde je výstraha CHMU. Jen někde je vydává hejtman a jinde jsou automaticky hned po zveřejnění výstrahy. Jsou ale stejná. A buď číst umíte, nebo ne. Porozumění psanému textu je kompetencí žáka základní školy. Až bude druhé Hřensko, budete volat po viníkovi,“ odvětila dále Pecková.

„Krásný dobrý den, nenadávám, až budu nadávat, poznáte. Blbá interpretace je problém autora, nikoliv čtenáře. Nikdo, NIKDO z původní zprávy na webu Středočeského kraje neměl jistotu, jak nařízení vykládat, a doteď nemá. Ano, bez ohně se neobejdeme, stejně jako Vánoce nebudeme slavit bez stromečku. Děkuji za optání,“ zareagoval ještě v diskusi Tesárek.

 

Čarodějnice jsou nejdůležitějším svátkem roku. A nemám vydat nějaké prohlášení, že bavit se, opít se a postavit májku můžete i bez toho ohne ? Nebo mám nějak poroučet větru dešti ? ???+? Já tady vyvracím fámy, které vznikají blbou interpretací některých, kteří neumí ani číst, vydáváme k tomu tiskové zpravy, vysvětlujeme a vy mi ještě nadáváte ? Ta opatření jsou stejná tam, kde je výstraha CHMU. Jen někde je vydává hejtman a jinde jsou automaticky hned po zveřejnění výstrahy. Jsou ale stejná. A bud číst umíte nebo ne. Porozumění psanému textu je kompetencí žáka základní školy. Až bude druhé Hřensko, budete volat po viníkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A čemu se divíte ... , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemuž v letech , 30.04.2024 18:39:51
Vždyt' je ze stanu , cokoli může udělat proti lidem , tak to udělá . I když je to jen zákaz .

|  5 |  0

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se podle býv…