Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

26.04.2024 22:09 | Tisková zpráva

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvoz starého písku a navezení nového objednalo město Kroměříž u společnosti Kroměřížské technické služby (KTS) a zaplatilo za ně 491 356 korun.

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Písek v pískovištích necháváme měnit každý rok na jaře. Myslíme tak jednak na spokojenost obyvatel, především malých dětí a jejich rodičů, a také na hygienickou nezávadnost míst, určených k hrám a zábavě,“ uvedl místostarosta Karel Holík, který je jednatelem KTS.

V Kroměříži se nachází celkem 109 pískovišť. Z toho je 11 na sídlišti Zachar, 26 na Slovanu, 21 na Bělidlech a Oskole, 16 na Barbořině a Plačkově, šest v Dolních Zahradách, 14 na ostatních místech ve městě, mimo jiné v Bezručově parku, na Hanáckém náměstí, v parku U Sýpek a podobně, a zbývajících 15 v místních částech Kroměříže – v Hradisku, Postoupkách, Vážanech, Kotojedech, Bílanech, Těšnovicích, Trávníku, Zlámance a Drahlově.

Většinou jsou součástí dětských hřišť a jsou doplněné dalšími herními prvky a mobiliářem, jako jsou lavičky a odpadkové koše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…