Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

28.04.2024 22:08 | Tisková zpráva

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby folk a country skupin i jednotlivců v České republice, Dětské porty. Celkově třiatřicátý ročník republikového finále se uskuteční na nádvoří Klubu Starý pivovar ve dnech od 31. května do 2. června.

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Kroměříž je neodmyslitelně spjatá s hudbou a kulturou obecně. Proto nás těší, že můžeme opakovaně přivítat v Kroměříži malé a mladé talentované zpěváky a kapely. Díky nim se do města sjíždí příznivci hudby z celého Česka, kteří kromě finále Dětské porty navštíví i zajímavá místa a památky,“ řekl radní pro kulturu a cestovní ruch Jiří Kašík.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 27082 lidí

Soutěž Dětská porta pořádá organizace Pionýr jako jednu z oblastí Pionýrského Sedmikvítku, projektu, který pomáhá dětem a mládeži trávit čas zajímavou volnočasovou aktivitou.

„Přijďte na přelomu května a června do Kroměříže poslechnout si nadějné mladé muzikanty i známé hudební hosty a podívat se, kdo si odnese vítězné ceny – kytarky a případně i Zlatou Dětskou Portu. Letos bychom měli přivítat rekordních více než 50 soutěžících,“ zvala Darina Zdráhalová, předsedkyně Olomoucko-zlínské krajské organizace Pionýra, která se každoročně podílí na přípravě finálového programu soutěže v Kroměříži. Někteří z finalistů by měli vystoupit na souběžně pořádaném Dětském dnu na kroměřížském letišti.

Dětská porta je soutěžní přehlídka interpretační a autorské tvorby jednotlivců i skupin, orientovaných na folk, country a příbuzné žánry. Je rozdělena do devíti věkových kategorií a probíhá ve dvou stupních. Prvním je 12 oblastních kol konaných v průběhu podzimu na celém území ČR a druhým republikové finále, do něhož mohou postoupit jak vítězové kategorií, tak talentovaní zpěváci na základě dosažených výsledků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…