Premiér Fiala: Naše důchodová reforma obsahuje prorodinná opatření

02.05.2024 8:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.

Premiér Fiala: Naše důchodová reforma obsahuje prorodinná opatření
Foto: X
Popisek: Premiér Petr Fiala přednáší vzkaz národu u příležitosti uplynutí dvou let od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu

Naše vláda plní sliby. Schválili jsme návrh důchodové reformy, která zabrání zhroucení důchodového systému a zajistí důstojné důchody i pro dnešní mladou generaci.

Zároveň obsahuje prorodinná opatření, jako je společný vyměřovací základ pro manžele s rozdílnými příjmy nebo fiktivní vyměřovací základ zvyšující důchody rodičům, kteří roky pečovali o malé děti. Reforma je také sociálně citlivá, protože počítá s předčasnými důchody pro ty, kdo začali pracovat v nízkém věku, nebo s předčasnými důchody pro zaměstnance v některých rizikových provozech.

Udělali jsme všechno pro to, abychom se domluvili s opozicí, protože důchodová reforma není krok na jeden nebo dva roky, ale na desítky let. Hnutí ANO ale odmítá jakoukoliv odpovědnost a už vůbec nechce řešit problémy občanů České republiky. V roce 2016 důchodovou reformu zrušilo, na jednání o našem návrhu jeho zástupci nechodili, odmítli dokonce pozvání od prezidenta republiky, a žádné vlastní návrhy přitom nepředložili. Na budoucnosti mladé generace jim prostě nezáleží.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Pěkně jste to četl. Nevím, jestli víte, co jste četl, ale krásně jste gestikuloval

18:02 Brázdil (ANO): Pěkně jste to četl. Nevím, jestli víte, co jste četl, ale krásně jste gestikuloval

Projev na schůzi Poslanecké sněmovny 13. června 2024 ke zdravotně pojistné plány zdravotních pojišťo…