Okamura řádil v regionu: Ta hezká tvářička Pospíšil byla ministrem lichvářů

12.05.2013 7:21 | Zprávy

REPORTÁŽ Žízeň je sviňa a vypije si každý. Takové poznámky zazněly mezi lidmi ještě před zahájením diskuse s Tomio Okamurou v Bojkovicích. Nebyly směrované jemu, ale na adresu prezidenta Zemana v souvislosti s jeho zaváháním při odemykání komory s korunovačními klenoty. I k této věci se Okamura vyjádřil, ale až poté, co zkritizoval bývalého ministra spravedlnosti nebo přidělování českého občanství.

Okamura řádil v regionu: Ta hezká tvářička Pospíšil byla ministrem lichvářů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Okamuru přivítala v zasedací místnosti místního městského úřadu víc než třicítka lidí potleskem a hned ze startu začaly padat dotazy v souvislosti s problematikou exekucí. „Už jsem to říkal několikrát. Jde o státem posvěcenou lichvu. Za to může Jiří Pospíšil. Ta populární tvářička z televize. Nejdéle působící ministr spravedlnosti v porevoluční historii ani nehnul prstem. Já sám jsem za ním byl s tím, že je potřeba novela exekutorského zákona. Exekutoři ale mají takovou lobby, že novelu, která už je připravená, poslanci nedokáží prohlasovat. Jsou to srabi,“ uvedl Okamura.

Poslanci jsou srabi a odmítají dobré zákony

„Když se ukázalo, že jsem potížista, nikdy si na mě Pospíšil neudělal čas. Nahoře huj a dole fuj. Je hezké říkat hezké věci do televize, ale nemá za sebou ani jeden návrh, který by problematiku exekucí posouval dopředu,“ doplnil s tím, že právě tyto záležitosti jsou nejčastějším důvodem návštěv veřejnosti v jeho senátorské kanceláři.

Když amnestie, tak výchovná a v létě

Senátor dále připomněl, že prezidentská amnestie byla plivnutí do obličeje všem slušným lidem v České republice. „Je to děsivé a nenávratné. Nejhorší je, že jde o nevratný proces a všichni jsme bezmocní. Amnestie má být symbolické nebo výchovné gesto, ale v tomto rozsahu?“ rozohnil se senátor. Zároveň v reakci na další dotaz veřejnosti upozornil i na to, že pro tento krok nebyla vybrána vhodná roční doba. „Když se dělá tak široká amnestie, tak se má dělat na jaře nebo v létě. Určitě ne v zimě, protože lidé nemají kam jít. Vše se musí pečlivě připravit, abychom amnestovaným dali alespoň základní možnost, aby se vrátili do společnosti. Takhle to byl blesk z čistého nebe,“ říká senátor. 

Navrhuje přitvrdit k cizincům

Na paškál si chce nově vzít Okamura i Zákon o státním občanství. „Mně připadá, že ekonomičtí migranti mají možnost získat české občanství ve velmi krátkých lhůtách. Nesouhlasím s tím, aby se dávalo občanství jako na běžícím pásu. Já chci, aby si Česká republika zachovala český a moravský charakter. Má mít EUcharakter nebo česko-rumunský charakter nebo česko-ukrajinský? Tuhle zemi vytvářeli naši předkové. Chápu, že je potřeba pomoci chudým z celého světa, ale náš stát na to nemá. Nemáme ani na to, aby měli čeští senioři tisícovku navíc. Jak se máme postarat o další? Prioritně se musíme postarat o české lidi,“ vysvětlil s tím, že podle něj by cizinci neměli žádat o české občanství už po třech letech pobytu, ale po dvakrát delší době. To by bylo navíc podmíněno jejich znalostí češtiny a místních reálií.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…