Fine Gusto a další dvě potravinářské společnosti z Pardubicka představí výrobky na veletrhu IMS 2019 v Kolíně nad Rýnem

25.01.2019 8:10 | Zprávy

Přední český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, a společnosti VegUp a VegSnack, které vyrábějí sušená naklíčená semínka a luštěninové krekry, budou od 27. do 30. ledna prezentovat své výrobky na jedné z nejdůležitějších světových akcí v oboru potravinářství.

Fine Gusto a další dvě potravinářské společnosti z Pardubicka představí výrobky na veletrhu IMS 2019 v Kolíně nad Rýnem
Foto: finegusto.cz
Popisek: Fine Gusto - logo

IMS je mezinárodní veletrh určený pro prezentaci světových novinek z oboru sladkostí a cukrovinek a patří mezi nejdůležitější světové akce ve svém oboru. Koná se v Kolíně nad Rýnem a prezentuje komplexní nabídku pokrývající všechny druhy sladkostí a malého občerstvení. Zejména v oblasti čokoládových výrobků a sušenek je ISM celosvětovým veletrhem číslo 1.

Na veletrhu budou prezentovat své produkty hned tři potravinářské firmy z Pardubic: Fine Gusto Nature, VegUp a VegSnack. „Jsme rádi, že se můžeme zúčastnit tak významného veletrhu jakým je IMS. Mimo výrobky z masa tam budeme představovat i naše dvě nově vzniklé společnosti – VegUp, která produkuje sušená naklíčená semínka a VegSnack, která představí luštěninové krekry,“ říká jeden z majitelů všech tří firem David Novák.

Společnosti VegUp a VegSnack vznikly v minulém roce a jsou zaměřené především na zdravou stravu a výrobky z naklíčených semínek a luštěnin. „Firmy VegUp a VegSnack jsme založili, protože podobné výrobky v České republice zatím nikdo nevyrábí. Oproti Fine Gustu zde cílíme především na zákazníky, kteří primárně nevyhledávají masové výrobky a radši si dopřejí svačinu z luštěnin a semínek,“ dodává Pavel Doležal, druhý majitel firem.

Návštěvníci veletrhu IMS mohou na stánku Fine Gusto ochutnat veškeré portfolio výrobků ze sušeného masa. Mimo čisté hovězí a krůtí sušené maso zde budou i ochucené jerky s příchutí barbecue, teriyaki a pepř, dále snack bary, slisované tyčinky masa a ovoce a také trail mixy, tedy směsi sušeného masa, ovoce a ořechů. Dále společnost Fine Gusto na veletrhu představí novinku biltong – sušené hovězí maso, jehož receptura pochází z Jižní Afriky. Připravuje se z vybraných plátků syrového masa nakrájených na pruhy podél nebo napříč svalovinou. Podobá se jerky tím, že také patří mezi kořeněná sušená masa, ale liší se přísadami, chutí a výrobním procesem.

Další novinkou v portfoliu Fine Gusto je také drcené sušené maso, hovězí a krůtí. Sušené drcené maso je velmi kvalitní surovinou, která obsahuje vysoce stravitelné živočišné bílkoviny, vitamíny a minerály, které zvyšují nutriční hodnoty. Má také rozmanité použití například v pečivu, slaných musli tyčinkách, instantních polévkách apod.

Společnost VegUp bude na veletrhu prezentovat širokou škálu sušených naklíčených semínek – hrách, červenou čočku, slunečnice, oves, mungo fazole nebo vojtěšku ve formě semínek a také mouky. Firma VegSnack představí celou řadu luštěninových krekrů – slané i sladké, z cizrny, červené čočky a žlutého hrachu.

Veletrh IMS vytváří prostor pro prezentaci všech druhů sladkostí a malého občerstvení jakým je kakao, čokoláda, čokoládové výrobky, cukrovinky, jemné pečivo, snacky včetně ovocných a zeleninových, svačinky, snídaňové potraviny, zmrzliny a mražené sladkosti, výrobky pro diabetiky, chipsy, krekry apod.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

13:21 Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

V roce 2023 bylo v Česku dokončeno 38 067 nových bytů, polovina v rodinných domech a téměř 38 % v do…