Čisté ruce jsou základní prevencí před chřipkou

11.02.2015 9:00

Chřipkou každý rok onemocní statisíce Čechů. V těchto dnech představuje veřejná doprava, obchodní domy, kanceláře a jiná veřejná místa potenciální semeniště zákeřných virů. Měli bychom proto sebe i ostatní chránit, abychom rozmáhající se lokální epidemii nepodlehli. Stačí přitom málo – dvakrát zmačknout dezinfekční gel a „mnout si“ ruce.

 Čisté ruce jsou základní prevencí před chřipkou
Foto:
Popisek:

Přísné dodržování hygieny je nejdůležitějším faktorem v rámci chřipkové prevence. Čistota rukou spojená s obezřetným chováním představují základní opatření, která bychom pro zdárné přečkání chřipkové epidemie měli podniknout. Dezinfekční gel 3M Nexcare, který můžete v podobě malého spreje mít vždy při sobě, vám poslouží jako účinná zbraň proti virům. Dvě stříknutí, jež následně řádně rozetřete po dlaních i mezi prsty vás do 30 vteřin zbaví strachu z poliovirů, HIV-1, herpetického viru či virů chřipky H5N1.

„Dezinfekční gel 3M Nexcare naneste na obě ruce a řádně rozetřete až do jeho úplného zaschnutí. Gel se nesmí s rukou omývat vodou, aby jeho účinná látka, ethylalkohol, byla co nejdéle efektivní. Praktické pětadvaceti mililitrové balení navíc zaručuje, že ho budete mít vždy po ruce, ať už jste ve veřejné dopravě či na nákupech,“ radí Alena Soukeníková, vedoucí marketingu divize spotřebitelských výrobků 3M Česko.

Žádejte ho v lékárnách. Gel se vyrábí rovněž ve větší variantě 75 ml, která se hodí na cestování. Do kanceláře je zase praktická 500ml lahvička s pumpičkou. Navzdory své síle je šetrný i k citlivé pokožce a nevysušuje ji, takže se obejdete bez následného ošetření krémem na ruce.  

V této době, kdy si chřipka nelítostně vybírá své oběti, bychom měli být ohleduplní nejen vůči sobě, ale i vůči ostatním. Především starší lidé, či oslabení jedinci jsou vůči útokům virů podstatně náchylnější. Dezinfekční gel 3M Nexcare by tak měl být povinnou výbavou kdykoliv se chceme setkat se staršími lidmi či jdeme-li někoho navštívit do nemocnice. Ohleduplnost vůči ostatním by měla být devízou každého slušného člověka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…