3 důvody, proč raději cestovat v zimě

01.12.2015 0:00

Mrazivé počasí a povětrnostní podmínky, které by znechutily i samotného Krakonoše, nejsou sice lákadlem zahraničních výletů, přesto však má zima v evropských metropolích své kouzlo. Proč vyrazit teď a nečekat na slunečné jaro?

3 důvody, proč raději cestovat v zimě
Foto: dodavatel TZ
Popisek: zimní dovolená

1) Ceny za ubytování jsou až trojnásobně nižší

Většina hotelových řetězců a dalších ubytovacích zařízení nedisponuje fixním ceníkem dle typu pokoje. Naopak, ceny jsou proměnlivé a liší se nejen sezónu od sezóny, ale hlavní roli zde hraje i obsazenost. Vyšší obsazenost automaticky znamená vyšší cenu, jelikož se hotel snaží nejen o to, aby nedošlo k přeplnění, ale i o maximalizaci zisku. Jelikož však v zimě na toulky vyráží daleko méně turistů, hotely jsou poloprázdné a snaží se zbylé pokoje prodat. I za cenu toho, že půjdou hluboko pod svoji obvyklou hranici. V rámci snahy o dobré hodnocení na online systémech se tu navíc naskýtá prostor pro různé laskavosti ze strany vedení, od přehnané vstřícnosti personálu, přes láhev sektu zdarma, až po přestěhování do luxusnějšího pokoje bez zbytečných okolků.

2) Místní jsou k turistům vstřícnější

Ať už za to může fakt, že některá města jsou na turistech natolik závislí, že je k obživě jednoduše potřebují, nebo fakt, že během zimní sezóny je celkově více prostoru věnovat se zvídavým otázkám, pravda je taková, že personál restaurací, barů, hotelů a informačních center je přes zimu sladký jako cukrová vata. Není se také čemu divit. Oproti letní sezóně, kdy průměrný pracovník cestovního ruchu zodpoví třicetkrát denně, jak se dostat k paláci Schönbrunn, v sezóně zimní tato otázka padá jen několikrát denně. Místní usedlíci se navíc více snaží turistům pobyt zpříjemnit, a to jednoduše proto, že na to mají čas.

3) Metropole nejsou přeplněné

V zimě díky celkově menšímu počtu turistů nehrozí několik věcí. Jedna z nich je například ušlapání před Buckinghamským palácem, souboj o místo v Hyde parku či okradení místním lapkou. Katastrofické scénáře jsou celkově méně pravděpodobné. Přesto však není radno zapomínat na cestovní připojištění, i když překročíte hranice byť jen o několik málo kilometrů. Pro snadnější orientaci v současné nabídce a rychlé vyřízení online doporučujeme portál Top-Pojištění.cz, který nabízí zákaznickou podporu i o víkendu a díky jasnému a přehlednému shrnutí minimalizuje čas i papírování. Pojistit se tak můžete během několika málo minut.

Cestování v zimě je zbytečně zatracované a letní dovolená staromódní. Vyberte si tedy jedno z nespočtu evropských měst a objevujte jeho krásy v klidu a míru, než začne turistická sezóna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…